Home Life Health Dit kan jij doen om Rode Neuzen Dag 2016 te steunen

Dit kan jij doen om Rode Neuzen Dag 2016 te steunen

rode neuzen dag
Foto: Medialaan
Evi Hanssen, Sam De Bruyn, Jonas Van Geel, Koen Wauters en Heidi Van Tielen hebben vandaag in het Centraal Station van Antwerpen het startschot voor de tweede editie van Rode Neuzen Dag gegeven. Tot en met 3 december, wanneer de grote slotshow plaatsvindt, wordt er geld ingezameld voor jongeren met psychische problemen. En jij kan helpen.

Het taboe doorbreken

Rond psychische problemen bij jongeren hangt nog altijd een taboe. Jongeren durven amper spreken over hun gevoelens en zoeken niet vaak genoeg hulp. Nochtans krijgt één op vijf jongeren ermee te maken. Tijd om dit bespreekbaar te maken, dus! De Rode Neuzen Dag doet net dat én zamelt tegelijkertijd geld in dat ingezet wordt om jongeren te helpen.

Wat kan jij doen? 

Je kan verschillende dingen doen, maar het eerste is simpel: een Rode Neus kopen. Er zijn er dit jaar vijf verschillende en ze zijn vanaf vandaag te koop in Belfius-kantoren en bij actievoerders. Vanaf 3 oktober kan je ze in heel wat andere verkooppunten halen. Een Rode Neus kost 5 euro, waarvan 3,5 euro naar het Rode Neuzen Fonds gaat. Door een neus op te zetten, toon je dat spreken over psychische problemen geen taboe mag zijn. En dat is al een grote stap in de juiste richting.

rode neuzen dag
Foto: Medialaan

Je wil meer doen? Organiseer dan een actie op  je school of gewoon bij je thuis. Zet jullie schoolfeest in het teken van Rode Neuzen Dag, verkoop rode snacks op de speelplaats of organiseer een spelletje om geld in te zamelen: opties genoeg! Je kan natuurlijk ook gewoon Rode Neuzen verkopen of een gift doen. Vergeet zeker niet je actie te registeren op de website van Rode Neuzen Dag.

Slotshow

Op zaterdag 3 december wordt de Rode Neuzen Dag-actie afgesloten met een grote benefietshow op radio en tv. Daarin zullen heel wat acteurs, artiesten en comedians het beste van zichzelf geven in een zotte humormarathon. Tijdens de slotshow van de eerste editie in 2015 waren onder andere K3, Philippe Geubels, Guga Baul en de grapjassen van ‘Safety First’ erbij. Iets om naar uit te kijken dus!

Lees ook:

Stop met deze dingen en je zal veel gelukkiger zijn

Regi krijgt rolletje in film van ‘D5R’

Yentl Keuppens van ‘Pink Ambition’ brengt een kledingcollectie uit

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.