Home Life TIP: met dit online spel leer je omgaan met moeilijke momenten

TIP: met dit online spel leer je omgaan met moeilijke momenten

Het werd ontwikkeld door het Gentse gameWise vzw.

online spel
© RODNAE Productions via Pexels

We zitten met z’n allen binnenkort al een jaar in deze rotsituatie. En terwijl er al veel initiatieven bestaan die jongeren een hart onder de riem steken (denk: Donkere Gedachten en het lied ‘Niet Alleen’), kan het nooit kwaad om er nog te ontdekken. Want wennen doet het alleszins niet. Daarom lanceerde het Gentse gameWise een spel dat jongeren mentaal ondersteunt.

‘Lockdown Minds’ is een online spel uitgevonden door de Gentse ontwikkelaar van educatieve stadsspelen gameWise vzw. Eerder bracht het al een eerste editie, namelijk de online serious game ‘Mindfits: Lockdown Edition‘ uit. Dit is daar een update en uitbreiding van, dat samen met jongeren, experts, jeugdwerkers en leerkrachten werd ontwikkeld.

Aan de hand van verschillende serieuze onderwerpen, zoals angst, sexting en agressie, leer je al spelend hoe je met zulke situaties op een goede manier kan omgaan en waar je terecht kan voor hulp. Ook wie zich niet herkent in die moeilijkheden heeft iets aan het spel, want het leert je ook om anderen te helpen. ‘Door moeilijke onderwerpen aan te kaarten via een game verlagen we de drempel om te praten over dingen waar vaak nog een groot taboe op rust’, vertelt Bram Allegaert, directeur van de vzw, in het persbericht.

Hoe gaat het nu in z’n werk? Als speler kruip je in de huid van iemand die een huis met zes andere jongeren vervoegt. Net op het moment dat je als nieuweling in het huis gaat wonen, wordt een nationale lockdown afgekondigd. Aan de hand van gesprekken en minigames leer je ‘je huisgenoten’ beter kennen en ondersteun je ze bij (kleine) problemen.

Het spel is geschikt voor jongeren vanaf veertien jaar. Het is helemaal gratis te spelen en is nu beschikbaar via deze website. Vanaf februari kunnen Android-gebruikers de app ook downloaden in de Google Play Store. In de trailer hieronder vang je alvast een glimp op van wat je kan verwachten van de game.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.