Home Life 11 redenen waarom je ouder worden niet moet rushen

11 redenen waarom je ouder worden niet moet rushen

Nu is de tijd om jong en onbezonnen door het leven te gaan.

© Unsplash

Tijdens je tienerjaren wil je niets liever dan zo snel mogelijk volwassen worden. Maar waarom zou je zo snel je onbezonnen puberleventje willen opgeven? Wij kunnen in ieder geval een hele hoop redenen oplijsten waarom we liever wat langer jong blijven.

1. Hotel mama

Je woont nog lekker thuis en (veel) huishoudelijke taken moet je nog niet uitvoeren. Af en toe draag je natuurlijk je steentje bij door je kamer op te ruimen, de afwas te doen of te stofzuigen. Maar dat is eigenlijk niets vergeleken met een eigen huishouden.

2. Familiemaaltijden

Elke dag krijg je lekkere huisgekookte maaltijden op tafel die jullie gezellig met het gezin verorberen. Dit is ook het ideale moment om elkaar te vertellen over je dag. En geef toe, als je elke dag zelf zou moeten koken, zou het dan echt goed aflopen?

3. Je mag nog wat egoïstisch zijn

Wanneer je jong bent hoef je nog niet echt rekening te houden met anderen. Je hebt nog geen eigen gezin en hoeft hier dus ook niet voor te zorgen. Nu is de tijd om jong en onbezonnen door het leven te gaan. Ga zo veel mogelijk op pad met je vrienden en maak herinneringen voor later!

4. Je ziet jouw vrienden (bijna) elke dag

Tijdens je jeugd zie je jouw vrienden (bijna) elke dag op school. Koester die momenten want van zodra je gaat studeren verandert dit, om nog maar te zwijgen over wanneer je later gaat werken. Nu zitten jij en je vriendinnen op hetzelfde moment op school en heb je dus ook dezelfde vrije momenten om af te spreken. Wanneer jullie andere dingen gaan studeren en verschillende jobs hebben, zal je merken dat samen afspreken veel moeilijker is.

5. Je kan sparen voor later

Eén van de grootste voordelen van jong zijn, is dat je een studentenjob kan zoeken. Hierdoor leer je niet enkel wijze levenslessen zoals hoe je moet samenwerken met anderen. Nee, je kan ook een mooi spaarpotje verzamelen voor later. Als jobstudent moet je niets van je zuurverdiende centjes afgeven. Trakteer jezelf dus gerust eens op dat nieuwe make-up palet of die leuke it-bag, maar zet elke maand ook zeker een centje aan de kant. Je zal jezelf binnen enkele jaren dankbaar zijn.

6. Je hoeft nog geen rekeningen te betalen

Zolang je nog thuis woont, heb je ook geen last van de verplichtingen die bij het volwassen worden horen zoals het betalen van rekeningen. Je moet nog niet denken aan saaie termen als belastingen, verzekeringen of facturen.

7. Je moét geen lief hebben

Het lijkt soms misschien alsof iedereen rondom je plots een lief heeft, en sommigen al seks hebben. Maar dat is heus niet zo! Een lief hebben kan soms het belangrijkste in je leven lijken, maar een relatie is niet iets waar je licht moet overgaan. Stap enkel in een relatie als je er klaar voor bent. Ook seks is een grote stap, zeker als het de eerste keer is. Overhaast dit dus zeker niet en zet deze stap enkel als je er 100 % klaar voor bent. Maak je er dus niet druk over als je nog geen lief hebt en vergeet in de tussentijd vooral niet te genieten van de momenten die je met je vriendinnen doorbrengt.

8. Je hebt nog lekker veel vakantie

School is niet altijd even leuk, maar de vele vakanties die je tijdens je schooltijd hebt, maken het wel draaglijk. Profiteer van alle vrije momenten die je nu krijgt, want eens je begint met werken heb je heel wat minder vakantiedagen.

9. Je hebt jouw eigen privéchauffeur

Geniet hier zeker nog van zo lang je kan, want voor je het weet heb je zelf je rijbewijs. Nu is het nog makkelijk om te vragen of je ouders je ergens naartoe willen brengen. Want zodra je zelf je rijbewijs in handen hebt, is het voor jouw ouders ook makkelijker om te zeggen dat je zelf maar ergens naartoe moet rijden. Of nog erger: dan gaan ze jou misschien vragen om hen weg te brengen.

10. Je mag fouten maken

Je bent jong en bent nog volop op zoek naar wie je bent. Een belangrijk onderdeel van die zoektocht is het maken van fouten. Ja, fouten maken mag! Zeker tijdens je puberjaren. Ga dus voor dat nieuwe kapsel waar je stiekem nog een klein beetje aan twijfelt. Is het niet wat je verwacht had? Helemaal niet erg, later lach je er nog om en dat haar groeit ook wel terug. Iedereen maakt wel enkele fouten tijdens zijn puberjaren, en weet je wat? Je zal er nog met plezier aan terugdenken later.

11. Niemand groeit op in één nacht

Hoe graag je het soms wil, niemand groeit op 1-2-3 op. Volwassen worden is een proces met ups en downs. Maar iedereen gaat door de gênante levensfase die we de puberteit noemen. Bovendien maken onze ervaringen en de lessen die we eruit leren ons tot wie we zijn.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.