Home Life AHA: zó overleef je een lange autorit

AHA: zó overleef je een lange autorit

Met deze tips is die tocht zo voorbij!

autorit
© Averie Woodard via Unsplash

Dat je ouders graag twee weken op reis gaan naar Zuid-Frankrijk is natuurlijk superleuk, maar die weg ernaartoe is echt een hel! Een autorit naar het buitenland betekent urenlang vervelen in een veel te warme wagen. Herkenbaar? Yep! Maar geen zorgen, want met deze tips is de reis zo voorbij!

1. Comfortabele outfit

Twaalf uur lang met een skinny jeans aan in de auto is echt verschrikkelijk. Trek daarom gemakkelijke kledij aan, zodat je helemaal relaxed onderweg bent. 

2. You’re the dj! 

Voorbereiding is alles. Ga dus op zoek naar de beste nummers en maak je eigen playlist. Wegdromen met rustige nummers en als je zin hebt losgaan op de leukste deuntjes. Frankrijk, here we come!

3. Films en series mogen niet ontbreken

Natuurlijk mogen tijdens de lange rit een paar toffe films en series niet ontbreken. Plots lijken de uren een stuk sneller te gaan en heb je geen last van je gamende broertje.

4. Tijd om te lezen

Neem natuurlijk ook een spannend boek mee om de verveling tegen te gaan. Let op, het kan natuurlijk dat je je misselijk voelt als je leest in de auto. Een luisterboek of podcast is een goede oplossing!

5. Food & drinks zijn belangrijk

Lekkere snacks en drankjes zijn superbelangrijk. Dat is net het leukste aan een lange autorit! Zorg dan ook voor een koeltas zodat je een hele voorraad bij je hebt.

6. Spelletjes zijn een leuke afwisseling

Neem een leuk kaartspel mee of bedenk zelf een spel waar je geen groot bord voor nodig hebt. Zo vermaak jij je met je gezelschap.  

7. Pauzes niet vergeten

Regelmatig even stoppen en de auto uitstappen is heel belangrijk. Een rondje rennen en misschien wat oefeningen doen om je energie kwijt te kunnen is heerlijk en gezond na een paar uur.

8. Sleep is life

Een simpele én leuke oplossing: slapen! De uren vliegen voorbij en je bent goed uitgerust wanneer je op je bestemming aankomt.

9. Cadeautjes zijn een leuke afwisseling

Koop een paar kleine cadeautjes en zorg dat je medereizigers dat ook doen. Elke twee uur mogen jullie een cadeautje aan elkaar geven. Zo heb je iets om naar uit te kijken en krijg je ook nog eens een paar handige of grappige gifts.

Natuurlijk zijn de zon, de zee en het strand ook een heel mooi vooruitzicht. Dus even doorzetten en geniet van jouw reisje!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.