Home Life HOW TO: zó overleef je die mondayblues op Blue Monday

HOW TO: zó overleef je die mondayblues op Blue Monday

Wij hebben 9 tips waarmee jij deze dag kan overleven!

blue monday
© Unsplash

Blue Monday is volgens traditie de meest deprimerende dag van het jaar. Het is de derde dag van januari en het is dan ook de dag waarop alles tegenslaat. Voel jij je wat blue vandaag? Dan hebben wij 9 tips waarmee jij deze dag kan overleven!

1. Draag je favoriete outfit

Met je favoriete outfit voel je je meteen zelfverzekerd en heb je het gevoel dat je de hele wereld aankan. You’re fabulous!

2. Luister naar muziek die je vrolijk maakt

Het is bewezen dat vrolijke muziek je helpt ontspannen en minder stress geeft. Leuke liedjes maken je instant gelukkiger, dus you know what to do! Haal die koptelefoon maar boven.

3. Zorg ervoor dat je Blue Monday niet alleen moet doorstaan

Omring jezelf met vrienden en familie en doe leuke dingen om samen Blue Monday te overleven!

4. Neem een zalig bad

Op dagen zoals vandaag kan een warm bad echt deugd doen. Gooi een bruisbal van Lush in je bad en geniet ervan! Je kan er ook een verwenavondje van maken en jezelf van top tot teen verzorgen met een scrub, bodylotion, nagellak, noem maar op!

5. Maak iemand anders blij

Geef iemand een complimentje of trakteer je bestie op een koffiedate (met taart uiteraard). Als je iemand anders kan blij maken, zal je merken dat je dag er zelf ook beter van wordt!

6. Kijk een leuke film

Films maken ons instant happy! Kijk naar je favoriete serie of kies een leuke Disney-film uit. Want wie wordt er nu niet blij van Disney?!

7. Trakteer jezelf op een lekker hapje en drankje

Ga na school iets lekkers eten of trakteer jezelf op een drankje uit de Starbucks. Dat zijn dingen dat je niet dagelijks doet, want ja je hebt enkel je zakgeld waarmee je het een maand moet doen. Maar lekkere dingen maken je gelukkig! Maak daarom voor een keer een uitzondering.

8. Maak leuke plannen

Boek een citytrip of een uitstapje naar het pretpark. Zo heb je iets om naar uit te kijken! Heb je niet veel geld? Spreek dan af met vriendinnen om met hondjes uit het dierenasiel te gaan wandelen, na school naar het park te gaan of om gewoon samen te chillen!

9. Verwen jezelf met nieuwe make-up

Wat is beter dan jezelf verwennen met nieuwe make-up? Niets! Koop die lippenstift die je al zo lang wilt of die mascara die eigenlijk te duur is. Wij garanderen je: je zal je meteen beter voelen. #shoppingisthebesttherapy

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.