Home Life 9 plekken waar je buiten kan zwemmen als je niet naar de...

9 plekken waar je buiten kan zwemmen als je niet naar de zee wil

Geen idee naar waar je moet trekken in deze hete temperaturen?

zwemmen
© Getty

Een dagje aan zee is zalig… afgezien van het feit dat je eerst uren in de file of op de trein tussen veel te veel zwetende lichamen moet zitten. Met deze temperaturen mag je bovendien blij zijn als je een vierkante meter strand vindt om op te zitten. Nee, doe ons dan maar een zwemvijver dichter bij huis. Gelukkig hebben we ‘r daarvan genoeg!

1. Blaarmeersen, Gent

In het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen kan je nog veel meer dan een plonsje doen, op het strand chillen of van de glijbanen – ja, glijbanen! – gaan. Je vindt er ook pedalo’s, beachvolleybalvelden, minigolf en openbare barbecues. Het park is elke dag van de zomer gratis toegankelijk.

View this post on Instagram

#blaarmeersen #gent #wijzijndedurvers

A post shared by Lydia (@lydia.engls) on

2. Zilvermeer, Mol

Ook in Mol kan je terecht voor glijbaanpret, om te chillen op het strand (en af en toe misschien in de schaduw van de ligweide) en voor andere activiteiten zoals waterfietsen en roeien. Extra pluspuntje: er is gratis wifi! In de zomervakantie is de entree 5 euro.

3. De Plas van Rotselaar, Rotselaar

Vlaams-Brabanders die op zoek zijn naar verfrissing, kunnen terecht in het Meer van Rotselaar, beter bekend als de Plas van Rotselaar. Je betaalt er 5 euro inkom.

4. Centrum van Sport Vlaanderen Hofstade, Hofstade

In het domein in Hofstade wordt normaal vooral gesport, maar daarvoor wordt het komend weekend net iets té warm. Het strand brengt de perfecte verfrissing (en zwemmen is ook sport, ah ja!). Je betaalt er vijf euro inkom.

5. Boekenberg, Deurne

Zwemvijver Boekenberg in Deurne is supermooi én gratis. Op drukke momenten kan het wel zijn dat er aan blokzwemmen gedaan wordt: om het kwartier mogen dan 150 nieuwe mensen in het water.

View this post on Instagram

Lunch break.

A post shared by Nina Serebrenick (@studioboekenberg) on

6. De Gavers, Harelbeke

In De Gavers in Harelbeke is er een afgesloten zwemzone waar je kan werken aan je kleurtje, maar ook kan genieten van het frisse water.

7. Klein Strand, Jabbeke

Ook in Jabbeke is het al jaren goed toeven op camping Klein Strand. Met de leuke waterglijbaan verveel je je geen seconde. Toegang kost vijf euro per persoon.

8. De Coupure, Brugge

Tijdens de zomervakantie is er een permanente zwemzone in de Coupure in Brugge.

9. De Paalse Plas, Beringen

In de vijver van Beringen, Limburg kan je zwemmen gedurende de zomermaanden als er een groene vlag is. Bij een rode vlag is het verboden.

Meer zomertips: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.