Home Life POLL: speel jij UNO al jaren op de verkeerde manier?

POLL: speel jij UNO al jaren op de verkeerde manier?

Wij spelen het spel al jaren fout!

uno
© Getty

Iedereen heeft vast al eens UNO gespeeld, een van de populairste kaartspellen ter wereld. Toch blijkt nu dat waarschijnlijk heel veel mensen de spelregels niet helemaal kennen. Dat is gebleken uit een Facebookpost van een heel oplettende dame. En wij zijn in shock!

Om een of andere reden vindt niemand het ooit nodig om de spelregels van gezelschapsspelen volledig te lezen. Meestal weet iemand van de familie of je vrienden al wel hoe het spel in elkaar zit of je leest de eerste twee bladzijden en vliegt er meteen in. Toch kan dit er voor zorgen dat je het spel niet helemaal juist speelt. Dat is nu ook zo gebleken met het populaire kaartspel UNO.

Ontdekking

LaToya McCaskill Stallings uit de Verenigde Staten plaatste op 3 januari een post op Facebook die viraal ging. De vrouw in kwestie verveelde zich en besloot de handleiding van UNO te lezen. Hierdoor ontdekte ze iets wat velen nog niet wisten. Wij dus ook niet!

So it’s taken me 35 years on this earth to realize that I’ve been playing Uno wrong since I was a kid 😒. Did y’all know…

Posted by LaToya McCaskill Stallings on Tuesday, January 2, 2018

+4-kaart

Het komt er eigenlijk op neer dat de +4-kaart waarmee iedereen elkaar graag pest, eigenlijk niet altijd gebruikt mag worden. In de spelregels staat namelijk dat die speciale kaart alleen mag worden gelegd als je geen andere kaart kan spelen. Er staat ook vermeld dat je het natuurlijk wel mag bluffen, maar dat is op eigen risico.

De volgende speler mag namelijk vragen om inzage van de kaarten. Wanneer blijkt dat je wel in het bezit bent van een speelbare kaart, word je gestraft en moet je de +4-kaart terugnemen, de juiste kleurkaart uitspelen en 4 kaarten als straf van de stock nemen. Maaaar, als blijkt je toch geen speelbare kaart had, moet de ‘achterdochtige’ speler 2 extra strafkaarten (6 in totaal dus) nemen en zijn beurt overslaan.

Wowww! Het spel zit duidelijk ingewikkelder in elkaar dan we dachten.

Wist jij dit? Laat het ons weten in de poll! We zijn benieuwd…


Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.