Home Fun Food RECEPT: gezonde appeltaartjes met crumble

RECEPT: gezonde appeltaartjes met crumble

appeltaartjes met crumble
Foto: Fashionista
Aan de foto te zien, lijken deze heerlijke appeltaartjes niet heel gezond maar ze zijn het echt wel! Met dit recept kan je 8 kleine taartjes maken die perfect zijn als vieruurtje. Als je nog wat cakejes overhoudt (waarschijnlijk niet) dan kan je er de dag erna gewoon mee ontbijten, zo lekker zijn ze! 

Wat heb je nodig?

Voor het vormpje van havermout:

  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 200 gram boter
  • 100 gram havermout
  • 200 gram tarwemeel
  • een handvol pecan- en walnoten
  • een mespunt zout

Voor de vulling:

  • appel
  • kaneel
  • rozijntjes

Hoe maak je het?

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
  2. Mix alle ingrediënten voor het vormpje van havermout met de mixer tot het deeg kruimelig is. Vet de vormpjes in en druk het deeg dan in de vormpjes met een lepel of met je handen. Zo krijg je kuipjes van havermoutdeeg die je straks kan vullen. Houd nog een beetje deeg over om het gebakje mee af te toppen.
  3. Snijd de appel in blokjes en meng de blokjes met het kaneel en de rozijnen. Top het gebakje af met nog wat kruimeldeeg en grof gehakte wal- en pecannoten voor een mooi effect.
  4. Zet de cakejes in de oven voor 30 minuten en laat ze goed afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Lekker om te eten als ontbijtje, zoete snack of als dessert met bijvoorbeeld wat (Griekse) yoghurt of ijs!

Niet zo’n fan van fruit? Probeer deze taartjes dan te maken met verse bosbessen, frambozen of aardbeien. De noten kan je makkelijk vervangen door kokossnippers of stukjes (pure) chocolade.

Nog meer desserts waar je je vingers bij aflikt:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.