RECEPT: virgin Piña Colada ter ere van International Piña Colada Day
Laura Vansweevelt
Web- en reportagejournalist
Web- en reportagejournalist
10 July 2016
Bijgewerkt: 29 March 2022
Vandaag is het International Piña Colada Day! En als er iets te vieren valt, staan wij steevast op de eerste rij 😉 Ter ere van deze heuglijke dag, hebben wij voor jou dan ook dit snelle recept voor een heerlijke virgin Piña Colada opgedist. Yummy!
Wat heb je nodig?
- 10 cl Bionina Coconut Water
- 1 verse ananas
- een handvol sesamzaadjes
- sap van een halve limoen
- 20 cl water
- 30 g suiker
- een takje munt
- crushed ice
Hoe maak je het?
- Meng suiker en water in een pan. Verhit tot alle suiker oplost.
- Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1 cm. Verhit een pan op een laag vuur. Bak enkele plakken ananas samen met de sesamzaadjes tot alles karamelliseert.
- Voeg de gebakken ananas en sesam toe aan het suikerwater en laat minstens 4 uur trekken op een koele plaats. Pers ondertussen de limoen en houd het sap apart.
- Doe de resterende stukjes ananas in een sapcentrifuge of slow juicer. Heb je dat niet in huis? Koop dan ananassap in de versafdeling in je supermarkt.
- Giet het kokoswater, het sap van een halve limoen, vijf eetlepels vers ananassap, twee eetlepels gekaramelliseerde ananassiroop en wat crushed ice in een beker en schud die goed door elkaar.
- Serveer in een leuk glas met een schijfje limoen en een takje munt.
Meer lekkers voor bij mooi weer:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier