Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Foto: Bionina

RECEPT: virgin Piña Colada ter ere van International Piña Colada Day

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Vandaag is het International Piña Colada Day! En als er iets te vieren valt, staan wij steevast op de eerste rij 😉 Ter ere van deze heuglijke dag, hebben wij voor jou dan ook dit snelle recept voor een heerlijke virgin Piña Colada opgedist. Yummy!

Wat heb je nodig?

  • 10 cl Bionina Coconut Water
  • 1 verse ananas
  • een handvol sesamzaadjes
  • sap van een halve limoen
  • 20 cl water
  • 30 g suiker
  • een takje munt
  • crushed ice


 

Hoe maak je het?

  • Meng suiker en water in een pan. Verhit tot alle suiker oplost.
  • Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1 cm. Verhit een pan op een laag vuur. Bak enkele plakken ananas samen met de sesamzaadjes tot alles karamelliseert.
  • Voeg de gebakken ananas en sesam toe aan het suikerwater en laat minstens 4 uur trekken op een koele plaats. Pers ondertussen de limoen en houd het sap apart.
  • Doe de resterende stukjes ananas in een sapcentrifuge of slow juicer. Heb je dat niet in huis? Koop dan ananassap in de versafdeling in je supermarkt.
  • Giet het kokoswater, het sap van een halve limoen, vijf eetlepels vers ananassap, twee eetlepels gekaramelliseerde ananassiroop en wat crushed ice in een beker en schud die goed door elkaar.
  • Serveer in een leuk glas met een schijfje limoen en een takje munt.


Foto: Bionina

 

Meer lekkers voor bij mooi weer:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '