Home Life Om deze reden moeten we stoppen met zo vaak sorry te zeggen

Om deze reden moeten we stoppen met zo vaak sorry te zeggen

Al gehoord van de sorry-reflex?

sorry
© Getty

Betrap jij jezelf er soms op dat je te vaak sorry zegt? Je bent niet alleen! Vooral vrouwen zeggen te vaak sorry voor dingen waarvoor dat eigenlijk niet hoeft. De speelgoedpop Barbie legde de sorry-reflex uit op haar YouTubekanaal.

Ja, je hoort het goed, Barbie heeft haar eigen YouTubekanaal en daarop post ze regelmatig vlogs. In haar 61ste vlog haalt ze een heel belangrijke kwestie aan die voor jong en oud interessant is. In die video spreekt ze namelijk over de sorry-reflex. Het kanaal is dan misschien wel gericht op kinderen, maar ze heeft wél een punt. Waarom zeggen wij zo vaak sorry?

Barbie begint haar vlog als volgt. ‘We zeggen vaak sorry. Héél vaak. Alsof het een reflex is en alles wat er gebeurt onze fout is.’ Je weet vast wel waarover ze het heeft. Denk maar aan wanneer iemand tegen je aan loopt en jij sorry zegt, terwijl het de andere zijn/haar schuld is. Of wanneer je eten op restaurant koud is en je je verontschuldigt als je het terugstuurt.

Aangeleerd reflex

Sorry zeggen is een aangeleerd reflex geworden en is niet meer altijd oprecht. ‘Elke keer als we het doen, nemen we iets weg van ons zelfvertrouwen’, aldus Barbie. En daar heeft ze gelijk in. Ze daagt iedereen uit om er eens op te letten hoe vaak jij wel niet sorry zegt en het minder vaak te doen. Zeg in plaats van sorry eens dank je wel of graag gedaan en neem zo niet altijd de schuld op jezelf!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.