Home Life 7 redenen waarom je blij mag zijn dat je een tiener bent

7 redenen waarom je blij mag zijn dat je een tiener bent

5. Je bent de beste herinneringen aan het maken

Tiener
Unsplash

Je kijkt misschien enorm uit naar het moment dat je volwassen bent, want je tienerjaren kunnen enorm overweldigend en verwarrend zijn. Maar trust us, net als elke periode in je leven, hebben ook deze jaren grote voordelen. Voordelen die je wel degelijk zal missen wanneer je eindelijk bij de grown-ups hoort.

1. Je leven zit vol eerste keren

Tuurlijk maken dingen zoals je eerste fuif, eerste echte verliefdheid en je eerste kus je zenuwachtig, maar ze maken je leven ook super spannend. Eerste keren geven je kriebels in je buik, en da’s een apart gevoel. Binnen vijftien jaar zal het veel moeilijker zijn om dat excited gevoel nog eens te krijgen.

2. Je zit perfect tussen de twee in

Je bent geen kind meer, maar er wordt niet van jou verwacht dat je helemaal op je eigen benen staat. Dat betekent dat je meer dingen mag, zoals naar een fuif gaan, maar dat je mama waarschijnlijk nog wel voor je naar de dokter belt om een afspraak te maken – want bellen suckt, right? Eens je volwassen bent, zal je helemaal je eigen boontjes moeten doppen. Om nog maar te zwijgen van je eigen centjes verdienen. Bye bye, zakgeld ?.

3. Je kan helemaal kiezen wie je wil worden

Je tienerjaren zijn de jaren waarin je ontdekt wat je leuk vindt, wat je interesseert en wat je wil gaan doen met je leven. Het is normaal dat je nog een hele zoektocht te gaan hebt wanneer je twintig wordt, maar een groot deel van je persoon ben je op dit moment al aan het vormen. Het is dus hét moment om te experimenteren, uit te proberen en keihard te falen. In je tienerjaren blijft de schade van een fail beperkt, als volwassene ligt dat anders.

4. Je wordt met de jaren mooier

Op dit moment heb je misschien blokjes, een dikke puist (of tien) op je voorhoofd en vettig haar. Maar met de jaren zullen die dingen verdwijnen, en word je een nog veel knappere versie van jezelf (als je ‘t niet gelooft, check dan de #PubertyChallenge). Volwassen vrouwen zouden er geld voor geven om te kunnen zeggen dat zij er binnen een paar jaar ook beter zullen uitzien ?.

5. Je bent de beste herinneringen aan het maken

Hoe beu je school ook bent, binnen tien jaar zullen jij en je vriendinnen lachend herinneringen ophalen over die ene leerkracht van wiskunde en de stomme stoten die jullie deden in de lessen L.O. Vergeet dus zeker niet genoeg foto’s te nemen en misschien zelfs grappige momenten neer te pennen. Je zal er binnen een paar jaar flink om kunnen giechelen.

6. Je hebt bijna geen verantwoordelijkheden en véééél vakantie

Je grootste verantwoordelijkheden op dit moment zijn waarschijnlijk een opstel van twee bladzijden dat je binnen enkele dagen af moet hebben en de vaatwasmachine die je moet uitladen voor je mama thuiskomt. Voor de rest heb je bakken vrije tijd, maar dat besef je nu nog niet helemaal. Geniet ten volle van de vakantie en vrijheid die je nu hebt, want als volwassene krijg je het niet zomaar cadeau.

7. Je bent young, wild and free

Volwassen mensen noemen jou en je vrienden misschien irritant en luidruchtig, maar who cares? Dit is jullie tijd om gek te doen, stomme stoten uit te halen en daaruit te leren. Binnen een paar jaar wordt het jullie niet meer zo snel vergeven. Je bent maar één keer jong, toch?

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.