Home Life Is het scoutskamp passé? ‘Ambitieuze jongeren gaan steeds vaker op ondernemerskamp’

Is het scoutskamp passé? ‘Ambitieuze jongeren gaan steeds vaker op ondernemerskamp’

Vandaag de dag verkiezen jongeren ondernemerskampen zoals Fashion, Personal Branding en Robotica boven kamperen met de jeugdbeweging.

Foto: Unsplash

Voor veel jongeren is 10 dagen lang ravotten in de Ardennen met de jeugdbeweging hét hoogtepunt van de zomer, maar steeds meer tieners laten de scouts links liggen en verkiezen om op ondernemerskamp te gaan. ‘Dankzij deze kampen kunnen tieners hun toekomstdromen beter vormgeven’, klinkt het vandaag in De Standaard.

‘Vergeet ravotten met de scouts. Ambitieuze jongeren trekken tegenwoordig op ondernemerskamp‘, kopt De Standaard vandaag. Tieners zouden anno 2018 liever een week lang in een niche worden ondergedompeld dan in de Ardennen worstjes te roken boven het kampvuur en op dropping te worden gestuurd.

Althans volgens Joost Thurman, oprichter van het bedrijf The Argonauts en het brein achter een reeks ondernemerskampen voor jongeren die hij sinds vorige zomer in Vlaanderen organiseert. ‘Dankzij deze kampen kunnen tieners hun toekomstdromen beter vormgeven’, klinkt het.

Jongeren kunnen zichzelf beter ontdekken door van alles te ondervinden. Veel meer dan door op de schoolbanken te zitten

Wie zich inschrijft voor een kamp bij The Argonauts kan kiezen tussen 3 onderwerpen: mode (denk: patronen tekenen en stoffen, knippen), artificiële intelligentie en robotica (‘We gaan niet enkel robots bouwen en programmeren, we gaan je ook leren hoe je met robots échte meerwaarde kan creëren’, staat er op de website van The Argonauts te lezen) en personal branding (hoe verkoop je jezelf op sociale media, hoe breng je producten in the picture, etc.).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Jongeren kunnen zichzelf beter ontdekken door van alles te ondervinden. Veel meer dan door op de schoolbanken te zitten’, meent Thurman.

Benieuwd? Check JuniorArgonauts.be voor meer info. De kampen rond mode en AI en robotica zijn volzet, maar wie zichzelf graag leert verkopen, kan zich nog inschrijven voor de workshop personal branding.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.