Home Life 11 signalen dat jij een écht alfameisje bent

11 signalen dat jij een écht alfameisje bent

3. Als je iets niet leuk vindt, zeg je dat ook

alfameisje
© Getty

Vaak kom je er op jonge leeftijd al achter of je iemand bent die graag de leiding neemt of iemand die liever wat op de achtergrond blijft. Een alfameisje is vaak ook een uitdaging voor jongens: soms geraken ze moeilijker aan een vriendje. Er zijn enkele dingen waaraan je kan merken of jij een alfavrouw bent. En als je dat niet bent, kunnen deze dingen helpen om er een te worden (mocht je dat willen).

1. Je zegt altijd wat je denkt

Je geeft altijd je mening, maar je let er wel op dat je hierbij niemand kwetst. Je pakt de situatie heel tactvol aan, zodat niemand overstuur geraakt. Op die manier laat je anderen naar je luisteren zonder je mening door te drukken.

2. Sarcasme is je grootste troef

Alfavrouwen gebruiken graag sarcasme in gesprekken. Vooral als je met jongens praat, is sarcasme je grootste troef. Mannen kunnen zich hierdoor geïntimideerd voelen, maar boys die het waard zijn, zullen je grappige sarcastische kantje appreciëren én ook weten hoe ze erop moeten reageren.

3. Als je iets niet leuk vindt, zeg je dat ook

Het maakt je niet uit wat anderen denken, dus als je ergens niet mee akkoord gaat of als iemand volgens jou iets fout heeft gedaan, zal je dat ook zeggen.

4. Je bent een geboren leider

Dit is de definitie van een alfameisje in haar puurste vorm. Denk maar aan al die chick flicks waarin één meisje het telkens voor het zeggen heeft. Elke vriendengroep heeft wel een Queen Bee die ervoor zorgt dat jullie samenblijven en er geen ruzies ontstaan.

5. Uitdagingen vind je spannend

Als alfameisje ga je geen uitdaging uit de weg. Of dat nu in je hobby, op school of met jongens is, je kan alles aan! Niet om moeilijk te doen, maar je hebt nu eenmaal je eigen manier van denken en laat dat graag blijken.

6. Je durft je fouten toe te geven

Meisjes die een alfavrouw willen zijn, denken dat ze hun fouten niet mogen toegeven en zich nooit mogen verontschuldigen. Dat is niet waar. Integendeel: als je je goed voelt in je vel en blij bent met wie je bent, ga je met plezier toegeven dat je de mist bent ingegaan en sorry zeggen. Net daarom zijn alfameisjes anders dan anderen.

7. Je vraagt niet snel om hulp

Op dit vlak kan je een beetje koppig zijn, net zoals alle andere alfavrouwen. Je bent een zelfstandig en slim meisje en hebt dus niemand anders nodig om je problemen op te lossen. Je doet het liever zelf en dat zonder klagen. Pas in nood overweeg je om de hulp van je vriendje of vrienden in te roepen.

8. Je bent zelfstandig

De meeste alfameisjes zijn thuis heel zelfstandig opgevoed of leerden het onderweg. Je doet je eigen ding en hebt niemand nodig om plezier te maken. Begrijp ons niet verkeerd: het is leuk om mensen om je heen te hebben, maar je kan ook zonder als het moet.

9. Je hebt je eigen stijl

Zowel qua hobby’s als qua kledingstijl doe je volledig je eigen ding. Je vindt het super om te tonen wie je bent aan de hand van je uiterlijk. Je valt dan ook meteen op als iemand langs je loopt.

10. Eigen dromen en verlangens zijn het belangrijkste voor jou

Soms is het moeilijk om in onze maatschappij volledig je eigen ding te doen, maar daar trek jij je niets van aan. Je gaat voor wat je echt wilt en laat je niets opleggen door je ouders of door school.

11. Je voelt je niet geïntimideerd door anderen

Knappe meisjes intimideren je niet (meer), want je voelt je zelfzeker genoeg om je daarover te zetten. Je bent blij met wie jij bent en hoe jij eruitziet en niemand kan dat afnemen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.