Home Fun 11 signalen dat jij een echte shopaholic bent

11 signalen dat jij een echte shopaholic bent

10. Je voelt je telkens verplicht om uit te leggen waarom je iets hebt gekocht

shopaholic
© Getty

Je vriendinnen blijven je zeggen dat je een koopverslaving hebt, maar jij gelooft hen niet. Ze zijn gewoon jaloers, denk je dan. Wil je te weten komen of jij een shopaholic bent? Dit zijn 11 signalen waarop jij moet letten.

1. Je vriendinnen moeten je helpen om niets kopen

Je hebt hen vorige week gevraagd om je tegen te houden als je iets nieuws zou kopen. Dat proberen ze ook, maar jij bent te koppig om te luisteren naar je vriendinnen. Wat weten zij er nu van? Je hebt die schoenen écht nodig! Dus dan geven ze het al snel op, want ze weten dat je toch niet te stoppen bent.

2. Je hebt nooit iets om aan te doen

Elke ochtend sta je voor je kleerkast (of dressing) en weet je niet wat aan te doen. Nochtans puilt je kast uit. Zelfs Carrie Bradshaw herself zou jaloers zijn op jou.

3. Als je iets moois vindt, koop je het in verschillende kleuren

Nee, één kleur is niet genoeg, want als het nu je lievelingsshirt wordt, ga je het nooit meer vinden. Dus koop je meerdere kleuren.

4. Met je zakgeld heb je lang niet genoeg

Elke week geef je je zakgeld uit aan kleren en schoenen, waardoor al het geld dat je ooit hebt gekregen ondertussen in je kleerkast hangt. En als je geen geld meer hebt, moet je wat extra vragen aan papa om toch naar de cinema te kunnen. Maar dat geld geef je dan weer uit aan die shiny oorbellen die je al zóóóóó lang wil. Dan maar een filmpje bij jou thuis?

5. Online shoppen is ontspanning voor jou

Terwijl je huiswerk zou moeten doen, op het toilet zit, in de auto zit… Jij kan altijd en overal online shoppen. Zo lang je dataverbinding hebt natuurlijk. Uren kan je scrollen, je winkelmandje vullen en weer legen, spullen op je verlanglijstje zetten… You name it. Alles wat met shoppen te maken heeft, vind jij zalig.

6. Waarom zou je sparen?

Je krijgt zakgeld en elk jaar krijg je centjes voor je verjaardag, Kerstmis, Nieuwjaar… Telkens zegt je familie dat dat geld is om te sparen. Jij belooft hen dat je zeker de helft op je spaarrekening zal zetten, maar een week later is het alweer op. Oepsie!

7. Je gaat het liefst shoppen met mama

Je houdt van een dagje shoppen met je mama. Dat is supergezellig met z’n tweetjes een hele dag spenderen en leuke dingen passen. Maar het leukste zijn natuurlijk al die nieuwe kleren die je krijgt. Het is het enige moment waarop je mama niet zaagt over het feit dat je al zoveel hebt. Ze geniet te veel van jullie tijd samen. Yesss, thanks mom!

8. Je volgt alle winkels en modemerken op Instagram én Facebook

Zo weet je meteen wanneer de nieuwe collectie in de winkel ligt!

9. Kledingstukken blijven je achtervolgen

Als je iets niet hebt kunnen kopen of hebt gekregen, kan je dat kledingstuk of dat paar schoenen maar niet uit je hoofd zetten. Je zoekt een manier om het toch te bemachtigen en als het écht niet lukt, denk je er nog weken aan. Sniffff.

10. Je voelt je telkens verplicht om uit te leggen waarom je iets hebt gekocht

Niemand vraagt of zegt iets én toch vertel je waarom je die nieuwe jas volgens jou nodig had.

11. Soms vergeet je dat je iets hebt gekocht

En dan kom je dat kledingstuk enkele weken later weer tegen in die overvolle kleerkast. Surprise!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.