Home Life Slecht humeur? Zó geraak je er vanaf

Slecht humeur? Zó geraak je er vanaf

slecht gehumeurd
Foto: We Heart It
Iedereen stapt wel eens met het verkeerde been uit bed. Gelukkig valt er ook iets te doen aan dat slechte humeur. Wij dagen je uit om deze 10 dingen te doen en je zal zien dat je al meteen heel wat vrolijker zal worden. 

1. Probeer elke dag naar het positieve te kijken

We know, makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het belangrijk om te doen: kijk elke dag naar het positieve. Ben je verdrietig of boos omdat er iets gebeurd is? Plan dan iets leuks in het vooruitzicht, dan is dat het positieve waar je naar uit kunt kijken.

2. Lach veel

Chagrijnig? Verzamel je vriendinnen bij elkaar en zorg ervoor dat ze jou aan het lachen maken. Je zult meteen een beter humeur krijgen!

3. Zet vrolijke muziek op

Muziek is ideaal om je mood te bepalen. Zet dus een playlist op met alleen maar vrolijke muziekje en je slechte humeur zal verdwijnen als sneeuw voor de zon! Al helemaal als je erbij gaat dansen.

4. Neem tijd voor jezelf

Vaak ben je gewoon een beetje humeurig omdat het je allemaal even te veel aan het worden is. Het is belangrijk om af en toe even aan jezelf te denken en jezelf me-time te gunnen. Een avondje helemaal niets doen, een maskertje op doen en zes afleveringen van Pretty Little Liars na elkaar kijken, kan je al helemaal ontspannen.

Kalmerend beautymasker van Klairs, € 2,50

5. Live in the moment

Heb je een slecht humeur omdat de dingen niet gaan zoals je zou willen? Let it go! Probeer echt in het moment te leven en je niet te veel druk te maken over dingen die je toch niet kan controleren. Het is zonde van je humeur alles te laten verpesten.

6. Ga naar buiten

Maak bijvoorbeeld een wandeling buiten of ga een eindje fietsen of joggen om je hoofd leeg te maken. De buitenlucht zal je humeur alleen maar ten goede komen.

7. Doe een dutje of kruip vroeg in bed

Als je niet genoeg slaapt is dat ook horrible voor je humeur. Dat weet je waarschijnlijk zelf ook wel, maar misschien realiseer je je niet direct dat je een beetje slaaptekort hebt. Ga dus lekker vroeg naar bed vanavond en wie weet voel je je morge al heel wat beter.

8. Eet een stukje chocolade

Wist je dat chocolade je veel happier maakt? Het uitgelezen excuus om een reep Tony’s Chocolonely naar binnen te werken dus.

9. Verwen jezelf met een cadeautje

Het hoeft niet eens een groot cadeau te zijn, maar met een kleintje maak je jezelf ook veel vrolijker! Bovendien worden wij girls in het algemeen vrolijk van shoppen…

10. Ga sporten

Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je humeur. Na een halfuurtje flink beweging maakt je lichaam het stofje endorfine aan en daar wordt je vrolijk van!

Nog meer leesvoer om gelukkig van te worden:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.