Home Life 7 slechte gewoontes die ervoor zorgen dat je slechte cijfers haalt

7 slechte gewoontes die ervoor zorgen dat je slechte cijfers haalt

Je kan ze maar beter snel afleren!

slechte cijfers
© Getty

Als je slechte cijfers haalt op school, kan dat door verschillende dingen komen. Misschien zit je niet goed in je vel of kan de leraar het écht niet goed uitleggen, maar het kan ook aan je slechte gewoontes liggen en dit zonder dat je het doorhebt. Deze zeven bad habits kan je maar beter snel afleren!

1. Laat opblijven om te leren

Laat opblijven om te leren is écht niet zo verstandig als je denkt. Het lijkt niet zo, maar genoeg slaap krijgen, is net zo belangrijk als leren voor een toets. Wanneer je slaapt, zijn je hersenen namelijk nog bezig met het verwerken van informatie.

2. Niet om hulp vragen

Waarom zou je niet om hulp vragen? Niet alleen laat je de docent zien dat je écht betrokken bent in de les, maar zo weet je ook meteen het antwoord op de vraag waar je al zo lang mee zit.

3. Begrippen uit je hoofd leren, maar je weet niet wat ze betekenen

Goed dat je nu alle termen uit je hoofd kent, maar weet je ook wat ze betekenen? Neem de tijd om de betekenis achter woorden te begrijpen.

4. Té veel plannen

Oké, je moet nu niet al je planningen uit het raam gooien, maar probeer er niet te veel tijd aan te besteden. Als je zó veel plant dat het ten koste gaat van je studietijd, dan is er iets niet goed. Een goede planning maken, hoeft niet langer dan vijf minuten te duren.

5. Studeren met vrienden

Leren met vrienden kan best handig zijn. Jullie kunnen elkaar ondervragen en elkaars aantekeningen vergelijken. Maar dan moeten jullie wel écht werken en minder babbelen en roddelen. Merk je dat je eigenlijk weinig leert met je vrienden? Misschien kan je dan beter op je eentje studeren.

6. Niet ontbijten

Ze zeggen niet voor niets dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. We snappen dat je geen zin hebt om extra vroeg op te staan om te ontbijten, maar als je je echt goed wil concentreren, weet je wat je moet doen.

7. Geen pauzes nemen

Misschien wil je liever net zo lang doorwerken tot je alles af hebt. Alleen zorgt dit ervoor dat je snel oververmoeid raakt en je tegen het einde gewoon heel slordig werkt. Om dit te voorkomen, moet je af en toe echt even een kwartier pauze nemen.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.