Home Life Stress? Rode Neuzen Dag en ‘Safety First’-cast lanceren de That’s Meditation Challenge

Stress? Rode Neuzen Dag en ‘Safety First’-cast lanceren de That’s Meditation Challenge

Meditatie kan helpen om je stress onder controle te houden.

rode neuzen dag
© Getty

Heb je last van stress en wil je je hoofd helemaal leegmaken? Rode Neuzen Dag heeft samen met de cast van ‘Safety First’ de That’s Meditation Challenge op poten gezet. Zij willen jongeren van 15 tot 105 uitdagen om acht weken lang te mediteren.

Rode Neuzen Dag zamelt in 2019 opnieuw geld in om te investeren in het welzijn van de Vlaamse jongeren. Vorig jaar was de focus mentale problemen bij jongeren op school. Dit jaar verruimt Rode Neuzen Dag haar visie en is het centrale thema niet enkel het mentale, maar ook het fysieke welzijn bij jongeren.

That’s Meditation Challenge

Om dit jaar een leuke toets te geven aan de actie sloeg Rode Neuzen Dag de handen in elkaar met de cast van ‘Safety First’. Samen dagen ze jongeren uit om mee te doen aan de That’s Meditation Challenge. Volgens Tim Van Aelst, bedenker van ‘Safety First’ en van de uitdaging kan meditatie helpen bij stress: ‘Het heeft me enorm geholpen om stress onder controle te houden, me sterker en beter te voelen. Ik ben er van overtuigd dat veel jongeren ook “weerbaarder” kunnen worden dankzij meditatie.’ Twee maanden lang elke dag (met één rustdag ertussen) minimum 5 minuten mediteren. Kan jij het aan? Check dan elke maandag rodeneuzendag.be voor een reeks nieuwe audiofiles.

Enkele middelbareschoolstudenten getuigen in onderstaande video waarvan zij stress krijgen. Dat komt onder andere door sociale media, examens, een slechte planning of gewoon omdat ze niet bij hun leeftijdsgenoten horen. Om hun stress terug te schroeven, geven die leerlingen het mediteren een kans. Al snel wordt die rustige sessie onderbroken door drie hilarische gasten die de That’s Meditation Challenge met een spetterend optreden aankondigen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.