Home Life 5 signalen dat je te slim bent voor de studierichting die je...

5 signalen dat je te slim bent voor de studierichting die je doet

Heb je niet genoeg uitdaging?

te slim
© Isabella Antonelli via Getty Images

Voor sommigen gaat alles heel gemakkelijk op school. Heb jij het gevoel dat je niets hoeft te doen om een voldoende te halen? Heb je misschien niet genoeg uitdaging? Als je deze 5 signalen herkent, ben je misschien een beetje te slim voor de studierichting die je hebt gekozen en is het tijd voor iets anders.

1. Je vindt de leerstof helemaal niet zo moeilijk.

Terwijl de rest van je klas weken van te voren fanatiek samenvattingen aan het maken is, vraag jij je af of dit alles is. Iedereen zeurt over het aantal hoofdstukken, terwijl jij er in een paar dagen al doorheen bent. Hoe kan dat toch?

2. Je hoeft dan ook niet veel te studeren om een voldoende te halen.

Zelfs als je de avond voor de toets snel je boek doorneemt, haal jij een voldoende. Easy peasy!

3. Je verveelt je in de les.

Als de leraar uitlegt wat de opdracht is, zit je al met je gedachten ergens anders. Jij weet allang wat je moet doen en hoe je het gaat aanpakken. In je hoofd heb je de opdracht eigenlijk al af.

4. Je ergert je aan mensen die ‘domme vragen’ stellen.

Je vindt het heel irritant als je klasgenoten overbodige vragen stellen. Je begrijpt namelijk niet dat ze dit niet snappen, maar voor hen is het waarschijnlijk helemaal anders.

5. Je haalt nul of weinig onvoldoendes.

Een onvoldoende halen staat niet in jouw woordenboek. Je kan je niet voorstellen dat er ook maar enige twijfel zou zijn over of je al dan niet geslaagd bent. School is heel gemakkelijk voor jou en soms is dat best wel vervelend.

Herken jij jezelf in alle puntjes? Misschien is het goed om eens te kijken of je wel in de juiste studierichting zit. Iedereen is anders en dat is oké!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.