Home Life 9 dingen die door je heen gaan als je morgen terug naar...

9 dingen die door je heen gaan als je morgen terug naar school moet

Je vraagt je vooral af of er nieuw dating material zal zijn. Fingers crossed!

terug naar school
© Unsplash

De vakantie zit erop en morgen moeten velen onder jullie jammer genoeg terug naar school. Na een luilekkerleven zal de aanpassing vast weer groot zijn. Dit zijn 9 dingen die de avond voor de eerste schooldag door je heen gaan…

1. ‘Oh nee, weer die vervelende wekker. Hopelijk verslaap ik me niet.’

Nadat je hebt kunnen uitslapen, is er niets ergers dan voor het eerst weer die wekker om 7 uur ‘s ochtends (als het niet vroeger is) instellen. Brrr! Voor wie niet het geluk heeft een mama te hebben die hem/haar wakkermaakt, is er ook nog de angst om te laat te komen. Vroeg in bed kruipen is de boodschap!

2. ‘Mijn maag moet het morgenochtend maar met een koekje doen.’

Uitgebreid ontbijten zit er vanaf nu niet meer in, maar probeer toch iets meer te eten dan een koek. Toegegeven, wij kregen onszelf er ook nooit toe om vroeger op te staan om iets deftigs binnen te kunnen spelen. Toch zal je merken dat je dag beter begint als je stevig ontbijt.

3. ‘Heb ik wel alles wat ik nodig heb?’

Net als op de avond voor een examen sla je voor de eerste schooldag helemaal in paniek wanneer je bedenkt of je alles hebt. Schrijfgerei, een kladblok, je boeken… Maak een lijstje en vink af wat je in je boekentas steekt. Zo kan je dubbelchecken.

4. ‘Wat moet ik in godsnaam aantrekken?!’

Je mag dan nog net een nieuwe outfit gekocht hebben, de avond voor 1 september slaat de twijfel toch toe. Trek gewoon iets aan waar je je goed in voelt en de rest volgt vanzelf! Heb je zin in een simpele skinny jeans? Go for it! Wil je alles uit de kast halen? Geen probleem, zolang je maar jezelf blijft.

5. ‘Hopelijk vind ik mijn vriend(inn)en morgenochtend snel.’

Tijdens het schooljaar hebben jullie een routine opgebouwd, maar na een vakantie is het altijd wat zoeken. Geen zorgen, die routine komt er snel weer! Misschien vinden jullie wel nieuwe gewoontes?

6. ‘O wee als we de eerste schooldag al huiswerk krijgen.’

Het gebeurt niet vaak, maar er passeert weleens een leerkracht die je al op de eerste schooldag aan het werk durft zetten. Als dat het geval is, stel je het beter niet uit. Je wil toch niet al de eerste dag achterop geraken? Goed begonnen is half gewonnen!

7. ‘Please, laat me meneer/mevrouw X niet als leerkracht hebben.’

Jaarlijks hoor je van oudere leerlingen horrorverhalen over bepaalde leerkrachten. En dan hoop je natuurlijk dat jij niet bij zo’n exemplaar in de klas zit. Helaas, just your luck!

8. ‘Waarom heb ik deze vakantie niet méér gedaan?’

Aan het einde van elke vakantie denk je hetzelfde, maar tijdens de vakantie denk je altijd dat je genoeg tijd hebt. Misschien moet je voor de volgende vakantie een planning maken, zodat je alles eruit haalt?

9. ‘Zouden er nieuwe knappe jongens/meisjes zijn? Ik hoop van wel!’

Natuurlijk ben je benieuwd naar álle nieuwe leerlingen, maar je vraagt je toch vooral af of er nieuw dating material tussen zit. Fingers crossed!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.