Home Life De werking van verschillende soorten thee

De werking van verschillende soorten thee

Voor mij geen bakje koffie, ik ben een echte thee-slurper! Ook in de zomer vind ik het heerlijk om warme thee te drinken, ik ben vast niet de enige. Nu ben ik toch wel erg benieuwd wat nou de verschillende werkingen zijn van mijn favoriete thee smaken, tijd om erachter te komen!

Ik heb wat research gedaan, en dit is waar ik achter kwam:

Lavendel
Lavendel thee heeft een op-peppende en ontspannende werking wat helpt tegen stress en spanning. De thee is goed schijnt goed te zijn voor de spijsvertering en heeft verlichtende werking als het aankomt op duizeligheid of migraine. Ook heeft lavendel thee een kalmerende werking, waardoor het je helpt om in slaap te komen en om prikkelbaarheid te vermijden. Wanneer er een drukke periode aankomt waarbij je hard aan het werk bent, kan lavendel thee helpen om te ontspannen. Ik heb altijd een pakje lavendel thee in de keukenkastjes staan.

Lindebloesem 
Wanneer ik mij ziek begin te voelen, neem ik altijd een flinke kop lindebloesem thee. Lindebloesem thee stimuleert het reinigen van je lichaam. Wanneer je koorts hebt schijnt de thee te kunnen helpen om de koorts te doen dalen. De thee bevat slijmstoffen, etherische oliën, looistoffen, suikers, flavonglycosiden en andere stoffen. Slijmstoffen werken  prikkel dempend en remmen ontstekingsprocessen van de slijmvliezen. Daarom wordt deze thee vaak gebruikt tegen o.a. stress, slapeloosheid en maagkramp. Ook een goede tip, vermeng een handvol lindebloesems met wat vers sinaasappelsap, citroensap en honing. Echt een fijne oppepper!

Munt
Doordat munt nauwelijks calorieën bevat wordt deze thee aangeraden wanneer je bezig bent met een dieet. Munt thee bevat ook geen cafeïne waardoor je het ook kan drinken tijdens detox diëten. Men zegt ook dat de geur van munt je honger doet stillen. * zelf heb ik er nog niks van gemerkt, ik pak nog steeds een bastogne koek voor bij de thee.* Als mijn maag somes van streek is neem ik een kopje munt thee. De munt heeft een goede werking op de maag en spijsvertering.

Groene Ginseng Thee
Ginseng bestaat uit talloze werkzame stoffen. Ginseng kan helpen om het lichaam terug in balans te brengen wanneer deze balans is verstoord. Volgens onderzoek blijkt de stof “catechin”, van nature aanwezig in gingseng thee, de slechte bacteriën in de mond te doden en verbetert daarmee de toestand van de tanden. Groene Ginseng is dan ook mijn favoriete thee! Ik maak meestal dan ook een hele theepot klaar voor mezelf.

Ben jij ook zo dol op thee en heb je wel tientallen theezakjes in huis liggen? Bekijk hier dan de toffe en handige diy van Graciela om een marmere theebox te maken.

Wat is jouw favoriete thee?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.