Home Life Deze woorden komen in aanmerking voor Kinder- en Tienerwoord van het Jaar

Deze woorden komen in aanmerking voor Kinder- en Tienerwoord van het Jaar

Vorig jaar kwamen 'karma' en 'yeet' uit de bus als winnaars.

tienerwoord van het jaar
© David Florin via Pexels

Vorig jaar kwam karma uit de bus als het Kinderwoord van het jaar en was ‘yeet’ het Tienerwoord van het jaar. Nu gaan Ketnet en nws.nws.nws opnieuw op zoek naar het populairste woord bij jongeren. VRT onthulde zopas de kanshebbers van dit jaar.

Elk jaar gaan Ketnet en Karrewiet op zoek naar het Kinderwoord van het jaar. Nu doen ze dat voor een tiende keer op een rij. Al sinds 2012 werken ze hiervoor samen met Van Dale. Vorig jaar kwamen tingleskarmabruhsksksk en scrunchie in aanmerking en kwam karma uiteindelijk uit de bus als populairste woord. Dit jaar staan ‘rip’, ‘idk’, ‘ewa drerrie’, ‘yeet’ en ‘viben’ in de shortlist van het Kinderwoord van het Jaar.

Tienerwoord van het Jaar

Ook het nieuwskanaal voor jongeren nws.nws.nws zoekt voor 2020 uit wat het Tienerwoord van het Jaar is. Dit doen ze voor het tweede jaar op een rij. ‘Yeet’ won het vorig jaar van ‘ok, boomer‘,‘Skeer‘ en ‘Hayek‘. Dit jaar komen deze vijf woorden in aanmerking.

  • Simp = iemand die te veel doet voor iemand die hij/zij leuk vindt.
  • Sus = een korte versie van suspicious, komt uit het spel ‘Among Us’, om iets te beschrijven dat verdacht/onbetrouwbaar lijkt.
  • Periodt = om je zin af te sluiten nadat je je punt hebt gemaakt.
  • No cap = om aan te geven dat je niet liegt/zevert.
  • Kaas = om uit te drukken dat iets suckt.

Stemmen kan nog tot zondagavond 13 december, 18 uur. Voor het Kinderwoord van het Jaar doe je dat via Ketnet.be/Karrewiet en voor het Tienerwoord van het Jaar stem je via nws.nws.nws. De resultaten worden op maandag 14 december bekendgemaakt.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.