Home Fun Food 7 handige tips om meer groenten binnen te krijgen

7 handige tips om meer groenten binnen te krijgen

Zonder dat je je hele lifestyle hoeft om te gooien!

meer groenten eten
© #ShowUs by Dove / Getty Images

Zoals je natuurlijk al lang weet is het super gezond om veel groenten te eten. Al krijgen we er niet altijd zoveel van binnen als we zouden willen. Wij vonden 7 manieren om meer groenten te eten zonder dat je je hele lifestyle hoeft om te gooien.

1. Vervang je ongezonde snacks door gezonde én lekkere groentjes

Mueslirepen als tussendoortje kan je beter vervangen door bijvoorbeeld een paar worteltjes met hummusdip of kerstomaatjes. Super gezond en ook nog eens lekker. We like!

2. Doe op al je broodjes vanaf nu een blaadje sla

De makkelijkste manier om toch wat meer sla binnen te krijgen. Broodje kaas? Het word nu een broodje kaas met sla. Broodje kipfilet? Het word nu een broodje kipfilet met sla. Wie weet ontdek je wel hele nieuwe sandwiches! Broodje pindakaas met sla? Wie weet, haha!

3. Wie vindt een smoothie of sapje nu niet lekker?

Mix in je smoothie of sapje een paar blaadjes spinazie of een stengel selder. Het sapje blijft lekker, en toch heb je weer groenten binnen.

4. Meld je aan voor een wekelijks groentepakket bij de plaatselijke groenteboer

Het kost wel iets meer natuurlijk, maar je hebt dan ook zeker de motivatie om het op te eten. Anders is het verspild geld!

5. Leg je groenten op een zichtbare plek

Het klinkt misschien raar, maar als je groenten onderaan in de schuif van de koelkast legt, vergeet je ze gegarandeerd. Plaats je groenten liever bovenin de ijskast of in een mand op de eettafel zodat je eraan herinnerd wordt om ze te eten.

6. Vervang je schnitzel en andere burgers door groenteburgers

Ooit al een falafel– of spinazieburger geprobeerd? Héérlijk!

7. Eet bij elke maaltijd een kleine salade

Een paar blaadjes sla, wat tomaatjes, komkommer en een dressing. Meer hoeft dat niet te zijn, en toch heb je weer je portie groenten binnen.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.