Home Life Tips om een studentenkamer te vinden

Tips om een studentenkamer te vinden

Na de zomer start ik een nieuwe studie in een andere stad. Omdat het voor mij dagelijks 4 uur reizen zou zijn, ben ik druk opzoek om mijn eigen plekje in de omgeving van school te vinden. Zo gezegd zo gedaan dacht ik, maar dat valt nog vies tegen.  Daarom deel ik met jullie een aantal tips die ik heb gekregen om het zoeken wat gemakkelijker te maken.

1. Begin op tijd met zoeken.
Ookal begint je studie waarschijnlijk pas eind augustus. Het is slim om al  eind april/mei te zoeken naar een leuke woonruimte. Dan heb je een grote voorsprong en nog een aantal maanden de tijd om de juiste woning voor jou te vinden. Dit scheelt je een hoop stress! De meeste studenten reageren massaal in de maand juni/juli waardoor voor jou de kans op kamer aanzienlijk kleiner wordt.

2. Zoek via de juiste websites.
Er zijn genoeg websites die kamers aanbieden voor studenten. Helaas moet je voor de meeste websites een bedrag betalen om te reageren. Denk aan zo`n €20 euro per maand. Na mijn ervaring is het toch belangrijk om via deze sites te reageren. Door deze websites heb ik al veel bezichtigingen gehad! Wees wel een beetje kieskeurig met het reageren op kamers. Ik heb vaak genoeg gehad, *9 van de 10 keer,* dat een kamer te mooi was om waar te zijn en dat ik te enthousiast werd en erop reageerde. Vervolgens was het allemaal fake, het enige wat ik kreeg te horen was dat ik een groot geld bedrag moest betalen om vervolgens de sleutel opgestuurd te krijgen. Owh hell no.

Een paar websites waar ik goede ervaringen mee heb.

– Studentenkamers.nl
– Huurwoningen.nl
– Pararius.nl

3. Eigen netwerk
Ik heb mijn vriendenkring en familie ingeschakeld om eens voor mij rond te kijken en binnen hun vriendenkring wat na te vragen. Zo kwam ik op aardig wat leuke woningen uit! De meeste van mijn vrienden zijn op deze manier aan hun woning gekomen. Zo weten de mensen die willen verhuren ook sneller met jou in contact te komen en loopt het allemaal wat gemakkelijker. Deel ook via social media dat je opzoek bent naar een kamer. Binnen no time word jouw bericht weer gedeeld en wie weet komt het bij de juiste persoon uit die jou een mooie kamer kan aanbieden.

4. Word lid van facebook pagina’s.
Dit is een gratis manier om op het internet op leuke kamers te reageren. In de meest bekende regio’s hebben ze zo hun eigen facebookgroep waar leuke kamers op worden gezet. Meestal kun je makkelijk reageren door die persoon een privé bericht te sturen en loopt zo het contact verder. Dit is gratis en makkelijk. Het enige nadeel aan facebook pagina’s is dat iedereen er snel op reageert. Houd ze daarom goed in de gaten zodat jij een van de eerste kunt zijn die reageert.

 5. Makelaars
Heb je geen tijd om naar een woning te zoeken? Ga dan langs bij een makelaar. Er zijn makelaars die naast gewone huurhuizen ook studentenkamers aanbieden. In elke studentenstad vind je wel een makelaar die studenten helpt bij het vinden van een juiste woonruimte. Voor hun hulp betaal je helaas wel hoge bemiddelingskosten. Dit kan oplopen tot in de honderden euro’s. Het is net maar afwegen wat het voor jou waard is.

Ook handig is als je al wat spulletjes verzamelt voor je woning. Gelukkig had mijn familie heel wat spullen voor mij klaarliggen die ik zo kon overnemen. Denk aan wasmachine, strijkplank, en meubels. Shoppen bij de kringloop is ook een goed idee! Doordat ik de meest dingen al in huis heb kon ik kijken naar andere leuke spulletjes.

Begint het bij jou nu ook te kriebelen om je eigen kamer in te richten? Bekijk dan de kamer van Martje voor inspiratie. Ook op het internet vind je genoeg leuke spulletjes voor je kamer. Zo zijn een aantal barkrukken erg handig, leuke kussens moeten ook niet vergeten worden, met hier en daar een geurkaars.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Het blijft lastig om een geschikte woning te vinden maar hopelijk helpt dit je alvast een beetje op weg!

Heb jij nog een goede tip bij het vinden van een kamer? Deel ze dan vooral in de comments!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.