Home Life 5 tips om te ontspannen als je stress hebt

5 tips om te ontspannen als je stress hebt

Je stapt het liefst op het vliegtuig naar een exotisch eiland om even te ontspannen, maar er zijn ook makkelijkere manieren.

ontspannen
© Jacob Townsend via Unsplash

Je kent dat wel, zo van die dagen waarop je je super gestrest voelt. Dan stap je het liefst op een vliegtuig naar een exotisch eiland om even te ontsnappen van al die drukte. Er zijn ook makkelijkere manieren om helemaal te ontspannen. Deze vijf simpele tips kunnen je helpen om even terug op adem te komen.

1. Neem een Instabreak

Als je to-dolijstje oneindig lang is, kan het bezoeken van je favoriete site je écht helpen. Onderzoek toont aan dat een pauze nemen van 10 minuten op fashionista.be (hehe), Instagram of YouTube je focus en productiviteit verbetert. Dus de volgende keer dat je ouders weer eens zeuren over dat je op je gsm zit, laat ze dit artikel dan maar eens lezen. ?

© Giphy

2. Bellen met je bestie

In plaats van heen en weer te sms’en met je beste vriendin over al je kopzorgen, kan je haar beter even bellen. Een onderzoek aan de University of Wisconsin-Madison toont aan dat het horen van je vriendin haar stem, je stressgehalte kan doen dalen.

© Giphy

3. Lak je nagels

Ga even zitten en geef jezelf een mini-manicure. Het ritme van heen en weer te gaan met de nagellakborstel, kan een rustgevend gevoel geven. Plus, je nagels zien er helemaal fabulous uit de volgende dag.

© Giphy

4. Sporten

Al je negatieve energie eruit laten op een boksbal in de fitness is dé ideale stressontlading. Wat je ook kan doen is met je favoriete muziek een eindje gaan lopen, zo maak je je hoofd helemaal leeg. You can do it, girl!

© Giphy

5. Stretchen

Als je lichaam relaxed is, kan dat helpen om ook je gedachten te laten ontspannen. Daarom is yoga een perfecte stress reliever. Maar als je geen tijd hebt voor een volledige yogasessie, kan je ook gewoon even kort stretchen. Je hoeft er zelfs niet voor recht te staan! Houd je handen samen en strek je armen samen boven je hoofd, leun naar rechts, dan naar links. Doe hetzelfde met je hoofd, eerst rechts, dan links en dan van boven naar onder.

© Giphy

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.