Home Life 7 soorten laatkomers die jij ongetwijfeld (her)kent

7 soorten laatkomers die jij ongetwijfeld (her)kent

Ben jij ook zo'n warhoofd?

laatkomers
© Kinga Cichewicz via Unsplash

We kennen het allemaal: jij staat klaar om naar een feestje te vertrekken, maar je vriendin laat nog op zich wachten, omdat ze zich nog moet opmaken. Of kom je stiekem zelf overal te laat? Met welke type laatkomer kan jij je vriendin (of jezelf) identificeren?

1. Het warhoofd

Terwijl je naar je favoriete serie kijkt, leer je voor je examens en scrol je door Instagram. Kortom, je doet veel activiteiten tegelijkertijd, waardoor je je afspraak bij de kapper vergeet of te laat komt in de les, omdat je eerst nog naar de bakker moest.

2. De rebel

Het geeft je een goed gevoel om te laat te komen. Je laat je vriendinnen smoesjes verzinnen en hebt altijd wel een excuus klaar voor de leerkracht.

3. De zwartkijker

Jij besluit altijd last minute om ergens naartoe te gaan. Aanvankelijk heb je nooit zin om naar dat ene feestje te vertrekken, maar wanneer je vriendin je opbelt en vraagt om mee te gaan kan je geen ‘neen’ zeggen.

4. De deadliner

Jij begint pas echt stress te krijgen wanneer het al te laat is. Niet alleen op feestjes kom je te laat aan, je drijft je vriendinnen ook soms tot waanzin door hen héél laat hulp te vragen voor een taak. Je staat bekend om alles op het laatste moment in te leveren.

5. De producer

Je bent een ijverige werker en een krak in plannen, maar je slaagt er maar niet in om jouw agenda te volgen. Tip: probeer het een beetje rustiger aan te doen en plan niet alles op één dag in.

6. De vermijder

Je bent heel perfectionistisch en een juiste outfit uitkiezen is een hele beproeving voor jou. Daarom begin je altijd ruim op tijd, maar kom je ondanks de verwoede pogingen toch altijd te laat aan op school.

7. De excuustruus

Het is nooit jouw eigen fout dat je te laat bent, ook al is dat wel het geval. Je bent bang voor de negatieve reacties en verzint smoesjes, zoals “Ik stond in de file” of “Mijn band was plat”.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.