Home Life Typische dingen die hij zegt tijdens een break-up

Typische dingen die hij zegt tijdens een break-up

Image by © Jim Arbogast/CORBIS

Oh boy, een break-up is al moeilijk genoeg. Maar dan komt hij met van die typische dingen af die jou echt op de kast jagen. Dit is wat hij er eigenlijk echt mee bedoelt!

‘We kunnen toch vrienden blijven?’

Hij wil je niet als girlfriend maar hij wil je toch dicht bij hem houden. Dit is so lame. Nee, je kan geen vrienden blijven. Ok, misschien ooit. Maar hij mag niet van je gaan verwachten dat alles plots weer wordt zoals voordien. Want newsflash: dat wordt het niet.

‘Het ligt echt niet aan jou, het ligt aan mij. Ik ben nog niet klaar voor een relatie en moet eerst aan mezelf werken.’

Hoewel dat natuurlijk waar kan zijn is het in de meeste gevallen een flauw excuus. Als een jongen dit tegen je zegt is de kans groot dat hij liever flirt met meerdere meisjes. Absoluut niet de moeite voor jou om je energie hier in te steken, hoe pijnlijk het ook is.

‘Wat wij hadden was toch wel speciaal.’

Urgh, meestal komt hij hier een paar maanden later mee af. Wanneer jij hem eindelijk net begint te vergeten besluit hij om nog even opnieuw contact te zoeken. Plots beseft hij dat hij geen vriendin meer heeft en wil hij je terugStay strong, girl! Jij hebt hem echt niet meer nodig.

‘We zien wel. Als we echt bij elkaar horen komen we ooit wel weer samen.’

Neen, neen, neen! Dit moet je echt niet pikken. Hij wil je gewoon achter de hand houden mocht hij niemand anders vinden. En ja, dan komt hij meestal af met de zinnen “Wat wij hadden was toch wel speciaal” of “Weet je, eigenlijk waren wij toch wel leuk samen…” Nope, kans verkekenmove on girl!

‘Je bent echt het meest bijzondere meisje dat ik ken, maar…’

Inderdaad, jij bent echt het meest bijzondere meisje, maar dit bedoelt hij niet. Wat hij wil zeggen is: “Ik wil je dumpen maar ik wil je niet kwetsen.” Op zich kan je dat natuurlijk wel begrijpen, maar het helpt helemaal niet. Antwoord hem en zeg: “Inderdaad, ik ben het meest bijzondere meisje, maar dat zie jij blijkbaar niet.” Bye!

‘Je verdient echt iemand beter, het is beter dat we uit elkaar gaan’

Neen, eigenlijk voelt hij zich veel te goed voor jou, maar hij draait het zo om zodat je nog wat begrip voor hem zou hebben. Laat hem duidelijk merken dat je dit door hebt, je verdient echt een betere uitleg dan dit.

The worst: ‘Er is echt niemand anders’

En dat terwijl je weet dat hij eigenlijk al maanden rondhangt bij een ander meisje. Als jongens niet eerlijk tegen je kunnen zijn, dan zijn ze je energie echt niet waard. Hij probeert je aan het lijntje te houden maar binnen de maand blijkt hij dan plots wel ‘toevallig’ gevoelens te hebben voor dat ander meisje. #d-o-u-c-h-e-b-a-g!

Nog meer jongensvragen? Hier zijn de antwoorden:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.