Home Life VADERDAG: 7 leuke activiteiten om met je papa te doen

VADERDAG: 7 leuke activiteiten om met je papa te doen

6. Blader door oude fotoalbums.

vaderdag
© CAROLINE HERNANDE EN CHRISTIAN BOWEN VIA UNSPLASH

Het is zondag dé dag waarop we al onze geweldige papa’s in de bloemetjes zetten. Dit zijn 7 toffe activiteiten die je op Vaderdag kan doen met je grote held.

Cadeautjes krijgen, is altijd fijn. Maar het zijn toch vooral de mooie momenten die we ons voor altijd blijven herinneren. Geef je papa deze zondag op Vaderdag dus niet alleen een flesje parfum, een paar kousen of een waardebon. Spendeer ook een leuke en onvergetelijke dag samen. Dit zijn een aantal dingen die jullie kunnen doen op die speciale dag.

1. Speel een gezelschapsspel

‘We spelen een spel vanavond!’ Waar is de tijd dat je op een regenachtige avond met z’n allen rond de keukentafel plaatsnam om een spelletje Monopoly of Levensweg te spelen. Haal die doos weer boven, maar verwacht deze keer niet dat papalief je zal laten winnen. Is het mooi weer? De meeste spellen kan je ook perfect buiten spelen op je terras of in je tuin! Het enige wat je nodig hebt is een tafel en stoelen of een dekentje voor op de grond.

2. Ga samen sporten

Voetballen op het pleintje in de straat, kubben in de tuin, in de plaatselijke sporthal een setje badmintonnen of squashen of een spelletje pool in zijn stamcafé spelen. Samen sporten – en een beetje afzien – schept altijd een goede band.

3. Maak een lange wandeling

We hebben helaas met onze drukke agenda niet altijd veel tijd om iets buitenshuis te doen met onze padre. We passeren in de week eens vlug met de was of we blijven even plakken om iets te eten. Trek daarom zondag een paar goede schoenen aan, en ga wandelen in je geboortedorp of -stad. Ontdek wat er allemaal veranderd is en haal mooie herinneringen aan je kindertijd boven.

4. Kijk naar een filmklassieker

Is het te slecht weer om jullie buiten te begeven, kruip dan gezellig in de zetel en kijk samen naar een film. Laat die romcom voor een keertje links liggen, en kies een echte klassieker die je paps ongetwijfeld doet terugdenken aan die ‘goeie, ouwe tijd’. Wie een beamer heeft, kan bij mooi weer zijn/haar tuin omtoveren tot een echte bioscoop. Laat je inspireren door deze DIY-buitencinema’s.

5. Ga iets eten

Alle papa’s houden van lekker eten, en wij toevallig ook! Neem je vader mee naar een tof restaurantje en betaal  de rekening of haal je beste kookkunsten boven en maak zelf iets lekker – bij voorkeur zijn lievelingsgerecht – voor hem klaar.

6. Blader door oude fotoalbums

Je papa zien op oude foto’s toen hij even oud was als jou, geloof ons: het is hilarisch! Haal die fotoalbums van vroeger boven en zie met je eigen ogen dat broeken met olifantenpijpen, lang haar en een dikke snor vroeger helemaal in de mode waren.

7. Voer een diepgaand gesprek

Maak echt eens tijd voor elkaar in jouw – of jullie – drukke agenda en ga rustig samenzitten voor een goede babbel. Over politiek, over de zin van het leven of over je laatste vakantie(lief): helemaal gelijk. Zolang jullie maar gezellig bijkletsen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.