Home Life 4 dingen die tussen jou en je ouders veranderen wanneer je ouder...

4 dingen die tussen jou en je ouders veranderen wanneer je ouder wordt

Ook jouw ouders zien in dat je volwassen wordt.

© Unsplash

Tijdens je tienerjaren verandert er heel wat in de relatie met je ouders. Soms zal het botsen en zal je het gevoel hebben dat je niet begrepen wordt. Maar de meeste veranderingen zijn net positief en zullen bewijzen dat je ouders ook inzien dat je volwassen wordt.

1. Meer verantwoordelijkheid

In het huishouden krijg je vaste taken. Op je jongere broer of zus letten, is een verantwoordelijkheid die nu ook op jouw schouders kan komen. Maar dat vind je niet erg, want je wordt vanaf nu tenslotte al een beetje bij de volwassenen gerekend.

2. Je krijgt meer vrijheid

Zo mag je alleen met vriendinnen naar de stad en word je wat vrijer gelaten. Je mag met de fiets, de bus of zelfs met de trein alleen naar school. En je mag ook voor de eerste keer naar een feestje of fuif, nadat jullie duidelijke afspraken hebben gemaakt natuurlijk.

3. Praten over andere dingen

Doorheen de jaren ga je over andere en belangrijkere onderwerpen met je ouders kunnen praten. Jouw interesses veranderen en je zal verbaasd zijn over de dingen waarover je zal kunnen mee spreken. Bij de ‘grote mensen’-onderwerpen van toen je kind was, doet nu ook jouw mening ertoe.

4. Meer inbreng in gezinsbeslissingen

Van kleine dingen zoals beslissen wat jullie zullen eten tot grote dingen zoals ‘Waar gaat de jaarlijkse vakantie naartoe?’. Vanaf nu mag jij ook beslissingen helpen nemen binnen het gezin. Jouw mening doet er nu ook echt toe.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.