Home Love Daten Verliefd op een vriend(in)? Zo geraak je uit de friendzone

Verliefd op een vriend(in)? Zo geraak je uit de friendzone

friendzone
© mentatdgt via Pexels

Eerst waren jullie gewoon vrienden, maar nu vind je hem/haar leuk. Héél leuk zelfs. Maar hoe kom je in godsnaam uit die verdomde friendzone? Wij hebben enkele tips die je op weg kunnen helpen.

Van vrienden naar lovers gaan, is niet altijd makkelijk! Maar veel relaties komen juist voort uit een vriendschap en zijn daarom extra sterk, dus soms is het geen slecht idee om het een kans te geven.

1. Bedenk goed wat je wil

Natuurlijk is het fijn om iemand te hebben die meer voor je betekent dan een vriend, maar vind je hem/haar echt leuk genoeg? Je loopt het risico dat het niet gaat zoals je hoopt en dat jullie vriendschap daardoor niet meer hetzelfde zal zijn zoals voorheen. Denk dus eens goed na of je je crush leuk genoeg vindt om de stap te wagen.

2. Geef subtiel signalen

Als jullie al lang vrienden zijn, zal je crush niet plots uit zichzelf bedenken dat hij/zij je misschien leuk vindt. Je moet dus wel laten zien dat je meer voor hem/haar voelt dan gewoon vriendschap. Als je het lef hebt, kan je het je vriend(in) natuurlijk zeggen, maar we snappen dat dat best eng kan zijn. Je wil jullie vriendschap natuurlijk niet op het spel zetten. Geef daarom eens wat signalen en kijk hoe hij/zij daarop reageert, raak hem/haar soms aan en geef hem/haar complimenten. Vaak kun je aan de reactie zien of hij/zij het ziet zitten of niet. Maar vergeet ook niet dat niet iedereen zo makkelijk signalen kan lezen. Wie weet is dat wel net de reden waarom jullie in de friendzone zijn beland, omdat jullie elkaars signalen niet (kunnen) lezen.

3. Praat over het idee

Laat tijdens een gesprek nonchalant vallen dat je denkt dat hij/zij best een leuk lief zou zijn. In eerste instantie dacht je crush waarschijnlijk niet aan het idee van jullie als koppel, maar op deze manier laat je de gedachte toch eens in zijn/haar hoofd opkomen. Geef hem/haar zeker ook genoeg tijd om aan het idee te wennen.

4. Ga op date, maar dan niet als ‘just friends’

Gingen jullie voorheen vooral naar horrorfilms? Zoek eens een wat meer romantische setting uit voor jullie ‘friend’ date. Bij kaarslicht kunnen de mooiste dingen ontstaan … ?

5. Maak afspraken

Zijn jullie tot de conclusie gekomen dat jullie willen proberen om meer dan vrienden te zijn? Maak dan zeker duidelijke afspraken en besef allebei dat het misschien nooit meer zoals voorheen zal zijn. Jullie kunnen allebei wel jullie best doen om ervoor te zorgen dat niet alles verpest wordt als het toch uitgaat. Respect en communicatie is en blijft heel belangrijk.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.