Home Life AHA: dít is het verschil tussen Coca Cola en Pepsi

AHA: dít is het verschil tussen Coca Cola en Pepsi

Er is wel degelijk een smaakverschil.

pepsi en coca cola
© Getty

We hebben ons altijd afgevraagd wat nu het verschil is tussen Pepsi en Coca Cola. Sure, de één heeft een blauwe verpakking en de ander een rode, maar qua smaak lijken ze wel erg veel op elkaar. Zijn ze hetzelfde of zit er dan toch een verschil?

Het colamysterie ontrafeld

Of je proeft een duidelijk verschil tussen Pepsi en Coca Cola, of je snapt totaal niet hoe mensen erbij komen. De discussie lijkt ein-de-loos en we vragen ons af of de makers van de twee frisdranken het zelf wel weten. Dus, zit er nu wel of geen verschil in smaak? Gelukkig heeft de Britse krant The Independent voor eens en voor altijd het mysterie ontrafeld: er is wel degelijk een smaakverschil.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Onderzoek

Volgens Malcolm Gladwell, een Canadees auteur die het over de cola-kwestie heeft in z’n succesvol boek ‘The Power of Thinking Without Thinking’, heeft Pepsi een klein beetje de smaak van citrus en is die cola dus ook zoeter. Bij Coca Cola proef je een beetje vanille.

Vreemd feitje: in geblinddoekte testen waarbij proefkonijnen de twee cola’s proeven zonder te weten van welk merk het is, kiezen proefpersonen dan ook vaker voor Pepsi vanwege de zoetere smaak! Dit, terwijl Coca Cola veel vaker wordt verkocht. Huh?

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.