Home Life WOW: lelijke vrienden maken je blijkbaar echt knapper

WOW: lelijke vrienden maken je blijkbaar echt knapper

Dat is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek!

lelijke vrienden
© Getty

Er wordt weleens onderzoek gevoerd naar onderwerpen die niet écht levensbelangrijk zijn. Maar toch trekken ze soms onze aandacht. Zo konden we niet anders dan de conclusie lezen van het wetenschappelijk onderzoek dat beweert dat lelijke vrienden je écht knapper maken.

Sta jij weleens met iets minder good looking vrienden of vriendinnen op de foto? Anderen vinden automatisch dat je er knapper uitziet wanneer je omringd wordt door minder knappe jongens en meisjes, zo blijkt uit een recente studie. Het fenomeen heet het ‘ugly friend effect’.

Makkelijke test

De Britse psycholoog Nicholas Furl onderzocht in een studie voor het magazine Psychological Science of deze bewering klopt door een makkelijke test. Een groep mensen kreeg portretfoto’s te zien en moest aan de hand daarvan een cijfer geven aan het uiterlijk van de afgebeelde persoon. Nadien kregen de proefpersonen diezelfde foto’s te zien, maar dan met een foto van een minder mooi persoon ernaast. En wat bleek? De proefpersonen gaven een hoger cijfer dan voordien en vonden de persoon dus knapper wanneer er een ‘lelijker’ persoon naast lag. Wanneer er echter een knapper persoon naastgelegd werd, daalde de score weer. Bizar!

Tijd voor een nieuwe Instagramfoto? ;-)

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.