Home Life WTF: bleach challenge is de nieuwe, levensgevaarlijke rage bij tieners

WTF: bleach challenge is de nieuwe, levensgevaarlijke rage bij tieners

Domste. Actie. Ooit.

bleach challenge
Foto: We Heart It

Een 17-jarige jongen uit Sint-Pieters-Leeuw is gisteren in het ziekenhuis beland nadat hij als uitdaging bleekwater dronk. De levensgevaarlijke bleach challenge is al een tijdje een rage in de Verenigde Staten, maar is nu ook overgewaaid naar ons land…

Héél riskant

Sommige trends zijn leuk om te volgen, maar van andere blijf je beter héél ver weg. Er doet nu een nieuwe – superdomme – uitdaging bij tieners de ronde die heel riskant is. De hype komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en zou nu ook bij ons opkomen. De zogenaamde bleach challenge is de rage onder jongeren die hen wel eens het leven kan gaan kosten.

Brandwonden op slokdarm

Er is gisteren namelijk een 17-jarige jongen uit Sint-Pieters-Leeuw in het ziekenhuis beland nadat hij javel dronk. De jongen in kwestie kreeg een sms waarin stond dat hij bleekwater moest drinken in het kader van een weddenschap en daarvoor tien euro zou krijgen. Hij werd opgenomen met brandwonden op zijn slokdarm (!), maar het had veel erger kunnen aflopen. Zijn slokdarm kon evengoed helemaal weggebrand zijn, wat zijn dood kon betekenen.

Niet overgeven

Volgens een toxicoloog mag een slachtoffer in geen enkel geval overgeven na drinken van javel. Water drinken en naar het ziekenhuis gaan is de juiste handeling. De challenge is erg dom en zeer gevaarlijk, dus we hopen dan ook dat niemand onder jullie zoiets doet. Het kan je namelijk je leven kosten. Geen geld of status ter wereld is het waard om chemische brol te drinken.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.