Home Body Nieuwe YouTubereeks ‘Donkere gedachten’ wil taboe rond mentaal welzijn doorbreken

Nieuwe YouTubereeks ‘Donkere gedachten’ wil taboe rond mentaal welzijn doorbreken

De campagne is een initiatief voor jongeren van WAT WAT, het Vlesp en jongeren.

donkere gedachten
© freestocks.org via Pexels

De coronacrisis is voor niemand gemakkelijk op vlak van mentale gezondheid. En daarom lanceert het platform WAT WAT de nieuwe YouTubereeks ‘Donkere gedachten’ gemaakt door jongeren, voor jongeren.

Volgens expertorganisaties Awel en Instituut Gezond Leven is er dit najaar een piek aan donkere gedachten bij jongeren. En ook thema’s zoals angst, spanning en eenzaamheid zijn enorm aanwezig. Daarom lanceren platform WAT WAT en het Vlesp (Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie) samen met die jongeren de campagneDonkere gedachten‘.

Taboe

In ‘Donkere Gedachten’ spreken acht jongeren die elkaar niet kennen in duo’s over hoe het écht met hen gaat. Met als doel het thema bespreekbaar te maken en het taboe rond mentaal welzijn te doorbreken. Want er zijn nog steeds mensen die niet om hulp durven/kunnen vragen.

De eerste aflevering, waarin Mira (18) en Talia (23) het hebben over spijt, zelfacceptatie, sociale media, depressie, FOMO…, staat sinds vandaag online. Heb jij nog vragen na die aflevering? Op watwat.be vind je antwoorden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

38 vragenkaarten

De andere video’s met Muhammed (22) en Justine (23), Elise (23) en Ivo (23) en Tiana (21) en Sander (22) komen de komende tien dagen online. Tijdens de gesprekken vormt een kaartspel met conversatiestarters de leidraad. Wil jij zelf zo’n open gesprek met iemand aangaan? De 38 vragenkaarten vind je terug op de website van WAT WAT, net zoals tal van antwoorden op je vragen.

Wil je met iemand praten? Als je het even moeilijk hebt, dan kan je terecht op awel.be of kan je gratis bellen naar 102. Zij luisteren naar alle kinderen en jongeren. Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.