Home Life AHA: dit zegt je handschrift over jouw karakter

AHA: dit zegt je handschrift over jouw karakter

De manier waarop je bepaalde letters schrijft, hoe je de puntjes op de i plaatst, etc... zegt veel over je persoonlijkheid.

handschrift
Unsplash

Wil je weten hoe jij in elkaar zit? Dat kan je te weten komen aan de hand van je handschrift! De manier waarop je bepaalde letters schrijft, hoe groot je ze schrijft, hoe je de puntjes op de i plaatst… zou veel zeggen over je karakter. Je handschrift kan dus heel wat persoonlijkheidskenmerken onthullen. Cool!

1. Grootte van de letters

De grootte van je letters bepaalt of jij eerder een introvert of een extrovert bent. Zo is iemand die klein schrijft meer geconcentreerd, ijverig en een beetje introvert. Terwijl iemand die grote letters schrijft zich goed kan aanpassen en extravert is. Die persoon staat ook graag in de belangstelling. Middelgrote letters tonen aan dat het karakter van de schrijver tussen de twee zit. Hij/zij is redelijk bescheiden, maar durft prima zijn/haar mening geven!

2. Spatiëring

Laat je veel ruimte tussen je woorden? Dan hou je graag wat afstand van je medemens. Je wil niet overvleugeld worden of opgaan in de menigte. Is er weinig ruimte tussen je woorden? Dan ben je een groepsmens en sta je graag dicht bij de ander. Soms kan je ook wat opdringerig zijn.

3. Schrijfrichting

Iemand die recht schrijft, is een redelijk en bedachtzaam type. Die persoon laat emoties niet snel de boventoon voeren. Helt je handschrift naar rechts? Dan sta je open voor nieuwe ervaringen en vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Helt het meer naar links? Dan hou je veel voor jezelf en blijf je wat op de achtergrond.

4. Vorm van de letters

Aan de vorm van de letters kan je afleiden waar je goed in bent en welke karaktertrekken je hebt. Ronde letters willen zeggen dat je creatief bent, terwijl puntige letters eerder staan voor iemand die nieuwsgierig, intelligent en assertief is en die intens leeft.

5. Lussen aan je letters

Als jij een smalle L-lus schrijft, moet je opletten dat je niet te streng bent voor jezelf. Schrijf je eerder een wijde L-lus? Dan wil dat zeggen dat je een ontspannen en spontaan persoon bent! Ook over de e-lussen valt er iets te zeggen. Zo stelt iemand die een smalle e-lus schrijft zich soms sceptisch op tegenover anderen. De emoties van anderen doen hem/haar ook niet veel. Dat terwijl een persoon die een wijde e-lus schrijft, openstaat voor nieuwe ervaringen.

6. Puntjes op de i

Een hoge punt op de i? Dat wil zeggen dat je veel verbeeldingskracht hebt. Staat het puntje links van de i? Dan heb je last van uitstelgedrag. En het puntje recht boven de i? Je kan het al raden: je houdt van details en bent heel georganiseerd. Schrijf je je punt als een cirkeltje? Dan ben je een dromer en zelfs nog een beetje kinderlijk. Ten slotte wil een streepje als punt zeggen dat je kritisch bent voor jezelf en heb je weinig geduld met mensen die niet leren van hun fouten.

7. Vorm van de o

Je kan het misschien al raden, maar een open o wil zeggen dat je een open persoon bent. Jij kan goed over je eigen gevoelens praten en ook over die van anderen. Een minpuntje is dat je het lastig vindt om geheimen bewaren. Schrijf je een gesloten o, dus met een lus erdoorheen, dan hou je van privacy. Je bent introvert en praat niet graag over je gevoelens.

8. De streepjes van de t

Ook de manier waarop je je streepje schrijft bij de t zegt veel over je karakter. Een streepje op de hoofdletter T wil zeggen dat je ambitieus en optimistisch bent en veel zelfvertrouwen hebt. Een dwarsstreepje in het midden van de t betekent dat je veel zelfvertrouwen hebt. Schrijf jij een lange streep bovenaan? Dan ben je doelgericht en enthousiast! Een klein dwarsstreepje is eigen aan iemand die lui is.

9. De Letter s

Iemand die een s rond schrijft, is een pleaser en gaat confrontaties uit de weg. Terwijl iemand met een spitse s graag nieuwe dingen leert, goed doorvraagt en ambitieus is.

Bron: Me, myself and I van Sigrid Leerink, € 17,50, Snor.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.