Home Life Met deze 5 tips overleef je de eerste schoolweek

Met deze 5 tips overleef je de eerste schoolweek

Maak het jezelf een stuk makkelijker!

schoolweek
© Mikayla Mallek via Unsplash

Balen! De vakantie is bijna voorbij en school gaat terug beginnen. Voor sommigen onder ons is het écht een struggle. Roddels, ruzies maar ook vlinders in je buik: het hoort er allemaal bij. Maak het jezelf een stuk makkelijker met de volgende tips voor de eerste schoolweek.

Zorg ervoor dat je al je spulletjes in orde hebt

Maak voor je zelf een lijstje met schoolspullen die je nodig hebt. Agenda? Check. Pennenzak? Check. Zenuwen? Check!

Maak een screenshot van je lessenrooster en zet ‘m als achtergrond van je smartphone

Elke keer die agenda uit je overvolle rugzak nemen om te weten in welk lokaal je zit, dat is nergens meer voor nodig! Nog beter is om voor het einde van de les al even te kijken waar je les hebt. Kwestie van snel aan het juiste lokaal te staan en zo een goede eerste indruk op de leerkracht te maken…die je dan na enkele weken waarschijnlijk weer verpest, maar bon.

Bedenk op voorhand al toffe outfits om naar school te dragen

Niet alleen is dit zalig om te doen, er leuk uitzien geeft je zelfvertrouwen ook een boost! Vooral de eerste week kan je dat goed gebruiken. En je kan langer in je bed blijven liggen, want je moet geen kwartier voor je kleerkast staan nadenken. Ideaal, toch?

Lach veel en wees vriendelijk

Lachen is namelijk heel gezond en het laat je ook stralen! Vervelend gedrag is er nergens voor nodig. Is er iemand die je echt niet mag? Vergeet dan niet dat je niet bevriend hoeft te zijn met iedereen, zolang je maar aardig doet. Kill ‘em with kindness.

Blijf jezelf

Het belangrijkste van alles is dat jij je goed voelt en dat bereik je het beste door jezelf te blijven. Word vrienden met mensen die net zo zijn als jij zodat je je geen zorgen hoeft te maken over wie je wel en wie je niet mag.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.