Home Love Daten 11 x dingen die je nóóit mag doen tijdens een first date

11 x dingen die je nóóit mag doen tijdens een first date

first date
Foto: We Heart It
Een eerste date: super exciting! Maar laten we eerlijk zijn: ook wel razend spannend. Wat moet je zeggen? Wat trek je aan? Zoveel vragen! Gelukkig zijn wij er om je te vertellen wat je in ieder geval nóóit mag doen tijdens een first date.

1. Liegen over jezelf

Liegen over jezelf of over dingen die je hebt gedaan? Not done. Als jij leugens nodig hebt om jezelf een leuker mens te maken, dan moet je toch even goed gaan nadenken.

2. Constant op je gsm zitten

Euhm .. nee. Gewoon néé. Laat je telefoon gewoon in je handtas zitten, want het is echt heel erg onbeleefd om dat ding er om de minuut bij te pakken. Ga ook geen overdreven foto’s maken voor op Snapchat of Instagram, dat kan altijd later nog.

3. Te laat komen

Uh-oh, dit kan ook écht niet door de beugel. Jouw tijd is net zoveel waard als de zijne/hare. Bovendien maak je niet echt een goede eerste indruk als je niet op tijd komt …

4. Over de meest random onderwerpen beginnen praten, puur van de zenuwen

Just relaaax. Alles komt goed. In het begin is het altijd even awkward maar naargelang de date vordert, loopt het wel los. Ga niet op voorhand al een lijstje zitten maken met mogelijke gespreksonderwerpen want dat komt geforceerd over. Gewoon diep inademen en go with the flow ;-)

5. Praten over je ex of vragen naar de zijne/hare

Dit moet je gewoon àltijd vermijden. Je wil het niet awkward maken voor jezelf of voor je date. Bovendien maakt het je niet echt aantrekkelijk!

6. Te open zijn

Een eerste date is er natuurlijk om elkaar te leren kennen, maar gooi niet direct alles op tafel. Dat kun je allemaal bewaren voor de volgende paar dates!

7. Zeuren

Don’t be a negative Nancy! Zagen tegen je date is niet écht een aanrader, want er is namelijk niets zo onaantrekkelijk dan iemand die negatief in het leven staat. Hou het dus luchtig en fun!

8. Te overdreven of fake lachen

Oké, jongens vinden het leuk als je lacht om hun grapjes, maar ze hebben het heus wel door als jij dat net iets te overdreven doet. Wees gewoon jezelf en fake niéts. Ook niet je lach dus.

9. Vertellen over andere dates die je hebt gehad

Vertellen waar je allemaal met je vorige dates bent geweest en hoe leuk dat wel niet was: doe het niet! Je wil je date namelijk niet onzeker maken. Zou jij het leuk vinden als hij/zij maar niet kon ophouden over de jongens/meisjes die je date eerder al heeft ontmoet? Our point exactly.

10. Praten over de toekomst van je liefdesleven

Een eerste date is niet meteen het ideale moment om te beginnen praten over trouwen en kinderen krijgen. Just don’t.

11. Verder gaan dan praten …

Het is taboe om te kussen of seks te hebben op de eerste date. Wij raden dan ook aan om niet meteen all the way te gaan. Ten eerste is het mysterieuze er direct af en laat je niets meer aan de verbeelding over. Ten tweede: als hij na je eerste date nog een tweede date wil, weet je zeker dat hij niet alleen op zoek was naar seks. Ha!

Nog meer over daten:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.