Home Love 14 interessante weetjes over piemels

14 interessante weetjes over piemels

5. De schoenmaat van een man heeft niets te maken met de lengte van zijn piemel.

Penis
copyright: Giphy

We weten allemaal wel het één en het ander over de penis. Hoewel we nooit zullen weten hoe het echt voelt om geboren te zijn met een mannelijk geslachtsorgaan, kunnen we er wel over leren. Wist jij deze dingen al?

1. Om maar meteen te beginnen met de grootste fabel: nee, zijn piemel is niet te groot voor een condoom. Een jongen die iets anders beweert, heeft waarschijnlijk niet de beste bedoelingen.

2. De grootste penis op aarde is die van Jonah Falcon met 34 (!) centimeter.

3. In Vlaanderen is de gemiddelde penislengte 14,6 centimeter. Want laten we het wel nog even realistisch houden.

4. Een gezonde man heeft gemiddeld vijf erecties in zijn slaap, die gemiddeld 25 tot 30 minuten duren. Dit is onbewust en hij heeft er dan ook geen controle over.

5. De schoenmaat van een man heeft niets te maken met de lengte van zijn piemel.

6. Een stijve penis kan je niet bewegen omdat er geen spier in zit.

7. Ja, je kan een penis breken. Als zijn piemel stijf is en te hard wordt gedraaid, kan de bloedvezel – die voor de erectie zorgt – als het ware ontploffen. Dit zorgt dan voor een hoop bloed en een gezwollen penis. Meestal geneest een penisbreuk vanzelf, maar het kan wel voor erectiestoornissen zorgen. Auw!

8. En hoewel mannen geen botten in hun penis hebben, hebben dieren dat wel. In de loop van de evolutie is dit verdwenen bij de mens.

9. Wereldwijd is één op de zes mannen besneden.

10. Er is een naam voor mensen met een angst voor piemels: fallofobie.

11. In Japan is er elk jaar een festival voor penissen en vruchtbaarheid op 6 april. Het begon in de 17e eeuw door prostituees die baden dat ze geen soa zouden krijgen. Tegenwoordig is het ‘Festival of the Steel Phallus’, een evenement dat aandacht vraagt voor AIDS.

12. Eén teelbal is altijd een klein beetje langer dan de andere. Dit zorgt ervoor dat ze niet steeds langs elkaar schuiven wanneer een man beweegt.

13. Rood vlees en zuivelproducten staan erom bekend de smaak van sperma negatief te beïnvloeden. Yuck!

14. Een restaurant in Peking is gespecialiseerd in het serveren van – geloof het of niet – piemels. Op het menu staan dertig verschillende dierenpiemels. What? Wij passen liever…

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.