Home Love Over deze 5 dingen maken gelukkige koppels geen ruzie

Over deze 5 dingen maken gelukkige koppels geen ruzie

ruzie
Elk – we herhalen – élk koppel maakt weleens ruzie, of het nu om iets kleins of iets groots gaat. Maar er zijn dingen waar mensen in een gelukkige relatie het eigenlijk gewoon nooit over hebben. Heb jij weleens discussies over deze dingen gehad met je lief?

1. Dreigen het uit te maken als hij/zij iets niet doet

Het is niet leuk om je lief te horen dreigen dat hij het zal uitmaken als je iets niet of wel doet. En dan hebben we het niet over zeggen dat de ander niet vreemd moet gaan, maar om ‘kleinere’ dingen, zoals stoppen met een hobby, die ene vriend niet meer zien, enzovoort. Hoe vaker iemand zegt dat hij of zij het uit gaat maken, hoe minder waarde het krijgt. En breaking up is niet zomaar iets kleins.

2. Elkaars vrienden

Jij vindt zijn beste vriend écht een vervelend persoon, of hij kan maar niet opschieten met jouw bestie. Je bent niet verplicht om iemand aardig te vinden maar je kan je lief geen vriendschappen verbieden, dus heeft het ook geen nut om er ruzie over te maken.

3. Over elkaars berichtjes en gesprekken of Facebook

In een goede relatie heb je niets te verbergen voor elkaar, toch? Er zou dan ook helemaal geen behoefte moeten zijn om te kijken naar de smartphone van je vriendje. Als hij je er toch op betrapt, is het logisch dat het voor hem voelt alsof je hem niet vertrouwt.

4. De ander geen ruimte gunnen

In een goede relatie is het vanzelfsprekend dat jullie betrokken zijn in elkaars leven, maar moeten jullie ook je eigen leven blijven leiden. Als je je lief niet even alleen op stap kan laten gaan met vrienden, is dat geen goed teken – en andersom ook niet. Laat elkaar de dingen doen die hem/haar gelukkig maken.

5. Hem/haar laten raden waarom je boos bent

Is ‘Je weet maar al te goed waarom ik boos ben!‘ een zin die één van jullie vaak gebruikt? Zo ja, dan moeten we je teleurstellen. De persoon tegen wie je het zegt is namelijk geen gedachtenlezer. Wees dus duidelijk over waarom je boos bent, in plaats van te verwachten dat de ander het meteen begrijpt.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.