Home Love 5 dingen die je altijd zou moeten doen na de seks

5 dingen die je altijd zou moeten doen na de seks

Het naspel is belangrijk, zowel voor je gezondheid als voor je relatie.

seks
Shutterstock

Als het over seks gaat, hebben we het altijd over het voorspel en het eigenlijke spel. Maar wat met het naspel? Ook na de daad zijn er enkele belangrijke stappen die je beter niet overslaat, zowel voor je gezondheid als voor je relatie.

1. Knuffelen.

De volgende keer dat je vriend(innet)je onmiddellijk na jullie vrijpartij in een diepe slaap sukkelt, mag je hem/haar met het volgende argument wakker maken: knuffelen na de seks is goed voor jullie relatie én jullie seksleven. Een studie uit 2014 toonde aan dat koppels die na de daad zelf nog even kussen en knuffelen gelukkiger zijn in hun relatie en meer tevreden zijn over hun seksleven. Het zou het perfecte moment zijn om jullie band te versterken.

2. Plassen.

Na het knuffelen is het tijd voor een plasje. Tijdens jullie vrijpartij kunnen zich namelijk bacteriën verplaatst hebben naar je urinebuis. Door te plassen, spoel je die eruit en zorg je ervoor dat er geen infecties ontstaan. Heel belangrijk dus als je een blaasontsteking wil vermijden!

Dat betekent niet dat je onmiddellijk na de seks uit bed moet springen om naar de badkamer te sprinten. Als je een halfuurtje na de actie pas de nood voelt om te plassen en dan gaat, maak je niet meer kans op een ontsteking. Als je weet dat je gevoelig bent aan blaasontstekingen, is het wel een goed idee om sneller te gaan.

3. Praten.

Communicatie is belangrijk in een relatie, en daar hoort ook sekspraat bij. Geen beter moment om je partner te laten weten wat je leuk vindt of wat je eens wil proberen dan na een vrijpartij. Een complimentje of bevestiging dat wat hij/zij zojuist deed goed was, komt je relatie heel erg ten goede. Net als het knuffelen, versterkt open met elkaar praten op het moment dat het gelukshormoon oxytocine door je lijf stroomt, na de ontlading dus, jullie band nog meer.

4. Wassen.

Seks is niet alleen een uitwisseling van speeksel en andere lichamelijke sappen, maar ook van bacteriën. Die zitten na een stevig potje seks letterlijk o-ve-ral. Om schimmel- en andere infecties te vermijden, neem je best een douche na de actie. Heb je daar echt geen zin in, was dan zeker je handen en reinig je private parts even met een intiem doekje. Ook als jullie accessoires gebruikt hebben, is het heel belangrijk die degelijk schoon te maken.

5. Hydrateren.

Seks is sport, en water drinken is daarbij heel belangrijk. Goed hydrateren na de seks zal niet alleen helpen bij reinigend plasje (zie puntje 2), het zal je vagina ook paraat houden voor een eventuele tweede ronde. Een droge mond leidt namelijk tot een droge…je weet wel.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.