Home Love 5 redenen waarom masturberen niet alleen leuk, maar ook heel goed voor...

5 redenen waarom masturberen niet alleen leuk, maar ook heel goed voor je is

Don’t believe it? Ilona Lodewijckx van 'Fille Folle' zet de feiten even op een rijtje.

masturberen
Unsplash

Masturberen helpt je om je lichaam te leren kennen en te ontdekken waar jij van geniet. Het is niet alleen een ontzettend leuke ervaring, het is ook enorm goed voor je. Don’t believe it? Ilona Lodewijckx van ‘Fille Folle‘ zet de feiten even op een rijtje.

1. Het geeft je zelfvertrouwen een boost

Masturberen kan je zelfvertrouwen behoorlijk opkrikken. Jezelf verwennen en naar een climax brengen zorgt ervoor dat je brein automatisch die positieve gevoelens met je eigen zelf gaat associëren. Probeer maar eens een lichaam te haten dat je zoveel plezier en genot brengt!

2. Er komen gelukshormonen vrij

Voel je je verdrietig of boos? Wanneer je masturbeert en klaarkomt, komen er gelukshormonen, zoals dopamine en oxytocine, vrij. Je krijgt een instant natural high en die trend zet zich bovendien voort op de lange termijn. Studies hebben namelijk uitgewezen dat mensen die vaak masturberen over het algemeen gelukkiger zijn én beter gewapend zijn tegen depressie.

3. Het is een mirakelmiddel tegen stress

Masturberen is een mirakelmiddel tegen stress. De hele dag moet je je aandacht verdelen onder school, vrienden, familie, huiswerk en hobby’s. Dat ene momentje waarin je alleen met je eigen lichaam en genot bezig hoeft te zijn doet echt wonderen voor je drukke hoofd. Bovendien zorgt de ontlading ervoor dat alle stress zo uit je lijf vloeit en dat je heerlijk slaapt.

4. Je leert je eigen lichaam beter kennen

Als je weet wat voor jou werkt, wordt het op termijn 10.000 keer makkelijker om je (toekomstige) sekspartner(s) naar je climax te gidsen. Want hoe kan je verwachten dat je nieuwe vriendje of vriendinnetje je naar nieuwe hoogtes brengt als je zelf niet eens weet hoe dat moet?

5. Masturberen is de ideale manier om veilig je seksualiteit te ontdekken

Alles gebeurt automatisch op een plek waar je je vertrouwd voelt, op een moment dat je er klaar voor bent en er zin in hebt, en op je eigen tempo. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over voorbehoedsmiddelen, ongewenste zwangerschappen of vieze ziektes als je gewoon lekker sekst met jezelf. All the fun, maar niets van de risico’s.

Bron: ‘Fille Folle’ van Ilona Lodewijckx, met illustraties van Aurike Quintelier, Van Halewyck, €19,99

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.