Home Love 5 tips om een extravert persoon te daten als je zelf introvert...

5 tips om een extravert persoon te daten als je zelf introvert bent

Tip 4: neem zelf initiatief!

introvert daten
© Unsplash

Daten is sowieso niet makkelijk, maar als je lief een stuk spontaner is, kan jij je al snel onzeker gaan voelen. Daarom hebben wij vijf tips verzameld die je in je achterhoofd moet houden.

Tegenpolen trekken elkaar aan, wordt soms gezegd. Zeker op vlak van relaties is dat niet gelogen. Zo kan iemand die eerder verlegen is perfect verliefd worden op een persoon die net heel spontaan is. Niet gemakkelijk, maar zeker niet onmogelijk! Herken jij jezelf in die situatie? Lees dan vooral snel verder, want wij hebben vijf tips die in de toekomst weleens van pas zouden kunnen komen.

1. Communicatie is ontzettend belangrijk.

Het is belangrijk om te praten over jullie verschillen en om een gezonde balans te vinden. Probeer ook om jezelf niet te bestoken met tientallen vragen of doemgedachten. Je lief heeft je net graag om wie je bent, dus maak je niet zo’n zorgen over je gedrag op feestjes of als je bij zijn/haar vrienden bent.

2. Ga meer in op uitnodigingen.

Als je introvert bent, heb je niet altijd zin om elke avond op stap te gaan, maar probeer eens om vaker ja te zeggen op een uitnodiging of een vraag. Ook als je maar een uurtje kan! Als je vaak thuisblijft, is het voor jou vaak moeilijker om spontaan te zijn wanneer je wel een keertje weggaat. Probeer daarom een keertje om uit je comfortzone te stappen.

3. Wees eerlijk over je gevoelens.

Je hoeft je niet te schamen over je gevoelens of ze te verbergen. Heb je nood aan wat rust? Zeg dat dan eerlijk tegen je lief. Net omdat hij/zij zo anders is, zal hij/zij je stemming niet altijd juist aanvoelen. Daarom is het belangrijk om het te signaleren als je met iets zit voor het uit de hand loopt.

4. Neem zelf initiatief.

Als je boyfriend/girlfriend extravert is, neemt hij/zij vaak initiatief op vlak van dates. Toch is het belangrijk om ook af en toe zelf een voorstel te doen. Zo heb je de activiteit zelf in de hand en kan je iets kiezen waar jij je comfortabel bij voelt.

5. Vergeet niet waarom jullie samen zijn.

Jullie zijn verliefd geworden op elkaar om een bepaalde reden, dus het is belangrijk om die niet uit het oog te verliezen. Maak daarom genoeg tijd en verlies elkaar niet uit het oog.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.