Home Love Daten 6 tekenen dat jullie beter vrienden kunnen blijven

6 tekenen dat jullie beter vrienden kunnen blijven

3. Je denkt niet veel aan hem

vrienden
© Getty

Het kan best zijn dat je vriendje ook je beste vriend is, maar soms gaat het niet samen. Het kan bijvoorbeeld dat jullie je niet seksueel aangetrokken voelen tot elkaar. Dit is heel normaal, want sommige relaties kunnen beter niet meer zijn dan alleen vriendschap. Wees hier dan wel duidelijk in tegen hem/haar.

1. Het is hetzelfde als vóór jullie een relatie kregen

Denk eens na over dingen die jullie nu doen en vóór jullie relatie deden. Wat is er veranderd? Het kan zijn dat je je nu écht aangetrokken voelt tot hem en een hechte band voelt. Als je het gevoel hebt dat er helemaal niets is veranderd, kan dat betekenen dat jullie niet zo verliefd zijn op elkaar.

2. Je vindt dubbeldaten leuker dan één op één

Dubbeldates zijn leuk, vooral als het samen met je beste vriendin en haar vriend is. Het kan ook leuk zijn om zijn vrienden op die manier eens te leren kennen. Valt het je op dat je eigenlijk liever datet met anderen erbij? Grote kans dat je dan gewoon graag chillt met hem.

3. Je denkt niet veel aan hem

Als je verliefd bent, en vooral in het begin, denk je bijna alleen maar aan je vriendje. Terwijl je eet, in de les zit, sport en zelfs op de verjaardag van je beste vriendin: hij is in je gedachten. Als jij dit niet hebt, kan het best zijn dat je gewoon niet zo geïnteresseerd bent in hem.

4. Je bent nooit jaloers 

Jaloezie is misschien niet iets wat je zoekt in iemand, maar het is wel belangrijk in een relatie. Het laat zien dat je bang bent om iemand kwijt te raken en nog steeds geïnteresseerd bent in diegene. Het kan een belangrijk teken zijn als jij dat nooit wordt!

5. Je bent liever niet klef met hem

Het kan natuurlijk dat je niet klef durft te zijn of omdat je bang bent dat je iets verkeerd doet. Toch is het belangrijk om na te gaan bij jezelf wat de echte reden is waarom je liever niet klef doet met hem.

6. Je zou je schuldig voelen als je hem verlaat

Heb je er weleens aan gedacht om het uit te maken, maar deed het niet omdat je hem dat niet aan zou willen doen? Grote kans dat je het niet durft omdat je je vrienden liever geen pijn doet. Wél is het heel oneerlijk om hem te laten denken dat er meer is, terwijl jij dat niet zo ervaart. Wees eerlijk tegen hem.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.