Home Love Daten 7 dingen die je absoluut NIET mag doen tijdens de eerste date

7 dingen die je absoluut NIET mag doen tijdens de eerste date

eerste date
Foto: We Heart It
Eindelijk heb je een eerste date gescoord met je crush. Je hebt er lang naar uitgekeken en kreeg telkens vlinders bij de gedachte alleen al. Uiteraard wil je dan ook dat alles goed verloopt en dat je niet per ongeluk iets doet waar hij op afknapt. Deze zeven dingen moet je in ieder geval níét doen.

1. Te laat komen

Vergeet ‘fashionably late‘ eventjes en kom gewoon op tijd aan. Als je er écht niets aan kan doen, stuur hem dan een berichtje. Hoe zou jij het vinden als hij pas een half uur later arriveert en je niks liet weten?

2. Te veel op je smartphone zitten

Hoe interessant is je date als je constant op je telefoon wil kijken? Juist, ja. En die indruk zal hij waarschijnlijk ook krijgen. Het is begrijpelijk dat je je vriendinnen tussendoor wil laten weten dat het goed gaat, maar doe het niet te vaak.

Beeld: Giphy.com

3. Over je ex praten

Hij mag best weten dat je al een relatie gehad hebt, maar praat nóóit over je ex zelf. Dit kan hem het gevoel geven dat je nog niet over hem heen bent.

4. Liegen om jezelf leuker te doen lijken

We get it: je wil indruk maken, maar liegen is echt een no-go. Blijf gewoon jezelf, want zo weet je dat hij je ook zonder die leugens leuk vindt.

Beeld: Giphy.com

5. Negatief zijn

Het kan zijn dat je ergens boos om bent en je graag je mening wil laten horen. Dat is normaal en zal hij ook vast doen. Maar niemand heeft zin in een persoon die overal negatief over doet. Blijf daarom positief.

6. Hem na 5 minuten al zeggen dat je hem nog eens wil zien 

Easy there, cowboy! Het mag dan wel gezellig zijn, blijf zeker in het begin toch een beetje voorzichtig. Je wil hem zeker niet afschrikken. Wil je hem echt heel graag terug zien na jullie eerste date? Zeg ‘m dat dan pas aan het eind van jullie afspraakje. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jullie het tijdens jullie date over een bepaald boek hebben. Bied hem aan om jouw exemplaar aan hem uit te lenen. Hierdoor laat je hem denken aan een volgende keer, nog voordat hij je echt heeft leren kennen. En zo heb je ineens een excuus om hem nog een keertje te zien, want dat boek wil je ooit wel graag terug natuurlijk. Win-win!

7. Ongemakkelijke kleren dragen

Je hebt waarschijnlijk een date gescoord in je gewone, alledaagse kleding, dus indruk met kleding hoef je in elk geval niet meer te maken. Natuurlijk kun je je mooiste trui dragen, maar draag voor de rest alleen dingen die je niet ongemakkelijk laten voelen.

Beeld: Giphy.com

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.