Home Love 7 harde waarheden over friends with benefits

7 harde waarheden over friends with benefits

De kans dat één van jullie verliefd wordt is groot

friends with benefits

Een friend with benefits hebben kan heel leuk zijn en zelfs positief uitdraaien, denk maar aan de gelijknamige film. Helaas heeft het echte leven niet altijd een even happy end. Een fuckbuddy hebben, kan namelijk emotioneel heel lastig en verwarrend zijn. Dit zijn zeven harde feiten die je beter in je achterhoofd houdt voor je aan dat soort relatie begint.

1. Elke fuckbuddy heeft een houdbaarheidsdatum 

Als je denkt dat jullie voor altijd friends with benefits kunnen zijn, heb je het fout. Vroeg of laat komt er een punt waarop een van jullie ermee wil stoppen. Dat kan zijn omdat hij/zij een relatie wil met iemand anders of omdat er iemand gevoelens krijgt voor de ander. Denk daar dus aan voor je gekwetst wordt of de ander kwetst!

2. Vriendschap en seks zijn verrassend moeilijk te combineren 

Het kan heel awkward worden als je die ene vriend(in) na jullie hete escapades tegenkomt op café. Kunnen jullie nog op dezelfde manier omgaan met elkaar? Fijn. Maar als je merkt dat het buiten de lakens heel erg raar wordt tussen jullie, dan denk je beter nog eens na over jullie ‘overeenkomst’. Bedenk ook dat heel weinig mensen vrienden blijven met een ex-fuckbuddy en of je dat jammer zou vinden of niet.

3. Blijven slapen is een no-go 

Het is heel verleidelijk om na de seks te blijven slapen, maar dat doe je beter niet. Wakker worden naast iemand is namelijk een van de leukste dingen aan een relatie, en dat wil je niet zomaar met iedereen doen. Door te blijven slapen geraak je ook sneller emotioneel gehecht aan iemand. En zo zal je veel rapper gevoelens krijgen voor de persoon met wie je gewoon af en toe seks hebt.

4. Het is niet zonder jaloezie

Het kan zijn dat je friend with benefits tijdens jullie ‘relatie’ datet met andere mensen en dat vind jij misschien niet zo leuk. Toch moet je daar op voorbereid zijn. Wees ook niet verbaasd als je jaloers wordt wanneer je merkt dat je fuckbuddy nog andere mensen ziet. Jullie zijn niet exclusief dus hij/zij heeft het recht om te doen en te laten wat hij/zij wil.

5. Het blijft heel zelden bij alleen maar seks 

Seks en gevoelens van elkaar scheiden klinkt heel makkelijk, maar dat is het niet. Door (vaak) seks te hebben, creëer je een emotionele band, waardoor de stap naar verliefd worden heel erg klein is. Ook de manier waarop jullie seks hebben, speelt hier in mee. Let hier dus heel goed mee op. 

6. Regels zijn heel belangrijk 

Het is heel belangrijk om duidelijke regels op te stellen voor jullie eraan beginnen. Spreek duidelijk af wat jullie verwachten van elkaar, wat mag en wat niet mag, en hou je daar dan ook aan. Anders zal het al snel mislopen.

7. Het is niet altijd monogaam 

Hou in je achterhoofd dat jullie tijdens een friends-with-benefits-relatie niet vasthangen aan elkaar en dat zowel jij als je partner nog seks kan/mag hebben met andere mensen. Daarom is het héél belangrijk dat je altijd veilige seks hebt. Gebruik dus altijd een condoom zodat je geen soa’s oploopt.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.