Home Love 7 manieren om samen een langeafstandsvriendschap te overleven

7 manieren om samen een langeafstandsvriendschap te overleven

4. Deel groot nieuws eerst met elkaar voordat je het op social media zet.

Langeafstandsvriendschap
Foto: Unsplash

Wat zou het geweldig zijn om, net als in ‘Gossip Girl’, dicht bij je vriendinnen te wonen en elke ochtend samen naar school te kunnen wandelen. Helaas is dit bij velen niet het geval en moeten sommigen onder jullie het zelfs doen met een langeafstandsvriendschap. Zó ga je ermee om!

1. Maak een groepsapp aan

Hoewel je misschien vaak probeert te bellen of te Skypen, zijn er nog steeds kleine dingen die je toch even snel kwijt wilt. Als je een groepsapp hebt, kan je over van alles en nog wat praten. De hele dag door. Wanneer je even snel wilt weten wat iedereen van je outfit vindt, stuur je een foto en ook wanneer jouw leraar weer iets raars heeft gezegd deel je dat met je besties.

2. Kijk dezelfde films of series

Dit klinkt misschien niet zo speciaal, maar als jullie op hetzelfde moment jullie favoriete serie kijken, hebben jullie iets waar jullie uren over kunnen praten. Zelfs een virtuele meeting zal jullie dichter bij elkaar brengen.

3. Start een boekenclub 

Laat iedereen van je vriendinnengroep een boek uitkiezen en lees er elke maand (tegelijk) eentje. Dit is niet alleen goed voor jezelf, maar het geeft ook een reden om veel contact met je friends te hebben. Friends who read together, stay together!

4. Deel groot nieuws eerst met elkaar voordat je het op social media zet

Vroeger was alles anders. Als je geslaagd was voor je examens belde je meteen je beste vriendin op. Nu is het eerste waar je aan denkt Facebook of Instagram. Eigenlijk best raar, toch? Dat je dat grote nieuws eerst wil delen met kennissen en daarna pas je besties opbelt? Breng daar dus verandering in door hen als eerste het te vertellen!

5. Spreek een vaste dag af om te skypen

Jup, helaas hebben we het allemaal superdruk. Probeer toch áltijd tijd vrij te maken voor je vriendinnen. Spreek daarom een vaste dag en tijd af in de week. Op die manier hou je altijd rekening met die leuke Skypedate met je bestie.

6. Plan elk jaar een weekendje weg of vakantie

Last-minute-trips werken eigenlijk bijna nooit met een grote groep vriendinnen. Plan een weekend weg of vakantie dus altijd ruim van tevoren. Zo kan iedereen rekening houden met de datum en de kostprijs. Een vakantie is echt een goede gelegenheid om weer dichter bij elkaar te komen.

7. Schrijf brieven naar elkaar

Een oldschool manier om je besties te laten weten dat je aan ze denkt, is een persoonlijke brief schrijven. Je moet vaak echt de tijd nemen om er eentje op te maken en dat laat zien dat je nog echt om je vriendinnen geeft. Jij bent die superleuke beste vriendin uit een andere stad die altijd aan hen denkt!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.