Home Love Daten 7 redenen waarom je in het middelbaar geen lief nodig hebt

7 redenen waarom je in het middelbaar geen lief nodig hebt

Ook al dacht je van wel...

geen vriendje
© Hannah Busing via Unsplash

We weten dat het niet zo leuk is als iedereen al een lief heeft of ooit heeft gehad en jij niet. Toch is een vriend(in) hebben als tiener niet altijd even fantastisch. Zoals aan alles zijn er ook nadelen aan verbonden. Hier zijn zeven redenen waarom het oké is om geen girlfriend/boyfriend te hebben als je nog op de middelbare school zit!

Bijna geen enkele schoolrelatie blijft duren.

Op die leeftijd is de kans klein dat jij je soulmate ontmoet. Veel koppels gaan al snel uit elkaar of verbreken hun relatie na de middelbare school. Anderen beseffen dan weer pas jaren later wat ze allemaal hebben gemist omdat ze tijdens hun tienerjaren een vaste relatie hadden. Nog anderen vinden wél de liefde van hun leven in die periode, maar daar heb je ook geen zekerheid over. Als jij the one moet ontmoeten, zal dat ook gebeuren wanneer het tijd is.

Er is geen correcte leeftijd om een lief te hebben.

Het is niet omdat anderen al een girlfriend/boyfriend hebben (gehad) dat jij er daarom eentje moet hebben. Op liefde staat noch een aantal, noch een leeftijd, en mag dus niet gepusht worden. Er zijn tal van meisjes én jongens die nog nooit een relatie hebben gehad, en dat is oké! Al heb je je eerste vriend(innet)je op je veertigste, no biggie!

Tieners kunnen heel onvolwassen zijn.

Dat weet je vast al, maar wist je ook dat dat heel veel invloed kan hebben op relaties? Vaak moeten tieners nog heel wat leren voor ze echt een serieuze relatie kunnen aangaan. Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat een liefje in het middelbaar oefening is voor een volwassen relatie.

Een lief hebben maakt je niet cooler.

Als je denkt dat je populairder zal worden omdat je een vriend(in) hebt, heb je het mis. Een persoon is niet cool omdat diegene een lief heeft. Iemand is cool om wie hij/zij is. Je relatiestatus heeft geen invloed op je ranking in de populariteitsmeter.

Vriendschappen zijn nu belangrijker.

Het is supercliché, maar zo waar! Liefjes komen en gaan, maar vrienden zijn voor het leven (of dat is toch de bedoeling). School, familie en vriendschap moeten op dit moment op de eerste plaats komen. Daar zal je veel meer aan hebben dan aan je relatie van drie maanden.

Een bae hebben maakt je niet volwassener.

Volwassenheid krijg je niet cadeau bij een lief. Je leert wel veel in een relatie en die doet je zeker groeien, maar dat staat niet gelijk aan plotse maturiteit.

Een relatie is toch veel leuker als je ouder bent.

Geloof ons: een relatie is leuker én gemakkelijker als je niet meer thuis woont. De dag dat je op kot gaat of alleen gaat wonen, zal er een compleet nieuwe datingwereld voor je opengaan. Je hoeft geen toestemming meer te vragen aan je ouders, je kan hem/haar uitnodigen wanneer je wil, je hebt geen uur waarop je thuis moet zijn en je maakt geen awkward situaties mee.

Natuurlijk is en blijft het leuk om een partner te hebben. Liefde willen we allemaal wel. Onthoud gewoon dat het niet het einde van de wereld is als je single bent tijdens je middelbareschooljaren. Je hebt nog je hele leven om jongens of meisjes te leren kennen en ervaring op te doen. Geniet nu gewoon van je vrije tijd, familie, vrienden en tiener zijn.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.