Home Love 7 vragen die je jezelf moet stellen vóór de allereerste keer seks

7 vragen die je jezelf moet stellen vóór de allereerste keer seks

En beantwoord die vragen héél eerlijk voor jezelf.

eerste keer
© Unsplash @freestocks

De eerste keer seks is voor iedereen spannend en een grote mijlpaal. Daarom is het van belang dat je zeker weet of je er klaar voor bent. Beantwoord héél eerlijk deze zeven vragen voor jezelf, pas dan kan je er zeker van zijn of dit is wat je wil.

‘Ben ik hier echt wel klaar voor?’

Als je hierover twijfelt en dus niet overtuigend ‘ja’ kan zeggen, dan weet je al meteen genoeg. Het is ook helemaal niet erg om er nog niet klaar voor te zijn. Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoeveel ervaring je vriendinnen al hebben. Elk persoon is er rijp voor op een ander moment. En je zal het aanvoelen wanneer het zover is.

‘Legt iemand mij druk op?’

Het kan zijn dat je druk voelt van je vriendinnen of van de maatschappij, maar dat is geen reden om de stap te zetten. De enige die beslist over het verliezen van je maagdelijkheid ben jijzelf. Laat je dus niets aanpraten door iemand anders. Je hoeft je ook niet te schamen als iedereen in je omgeving al eens seks heeft gehad en jij nog niet. Er staat geen houdbaarheidsdatum op je maagdelijkheid!

‘Leg ik mezelf druk op?’

Je omgeving kan misschien wel invloed hebben op je beslissing, maar ook je eigen gedachten hebben controle over de keuze. Wat is de reden dat je seks wil hebben met je liefje? Denk je dat je op die manier je plots volwassener zal voelen? Wil je jezelf of je omgeving iets bewijzen? Of wil je het doen, omdat je hem/haar graag ziet en je écht voelt dat je er klaar voor bent? Dat is een héél belangrijk verschil.

‘Heb ik de juiste persoon gevonden om mijn eerste keer mee te hebben?’

Er is maar één eerste keer. Je krijgt ook geen do-over. Denk daarom heel goed na of de persoon met wie je van plan bent seks te hebben, ook de juiste is. Betekent die persoon alles voor jou en beteken jij alles voor hem/haar? Dat is iets waar je zeker van wil zijn voor je ontmaagd wordt.

‘Zal ik er spijt van hebben als het uit geraakt met mijn vriend/vriendin?’

Je eerste vriendje/vriendinnetje is in veel gevallen niet je laatste. Heel leuk als dat wél het geval is, maar het is niet iets waar je op mag hopen. Probeer je daarom eens in te beelden dat jullie uit elkaar gaan en die persoon was je eerste. Voel je je daar goed bij? Zo ja, super! Zo nee, dan klopt er toch iets niet helemaal…

‘Wil hij/zij het wel?’

Jij kan er misschien klaar voor zijn, maar weet je zeker dat je partner dat ook is? Dat is iets waar jullie over moeten durven praten voor jullie seks hebben. Openheid en vertrouwen is enorm belangrijk in een relatie.

‘Ben ik klaar voor eventuele gevolgen?’

Het is helemaal niet onze bedoeling om je bang te maken, maar we willen wel dat je weet dat seks niet enkel fun and games is. Het is belangrijk dat je weet dat seks gevolgen kan hebben, zoals ziektes of zwangerschap. Informeer je daarom goed over anticonceptiemiddelen en condooms.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.