Home Love Daten 8 kenmerken die van een jongen een goed vriendje maken

8 kenmerken die van een jongen een goed vriendje maken

3. Niet kinderachtig doen over die tijd van de maand

goed vriendje
© Getty

De eeuwige vraag: wat maakt nu van een jongen een goed vriendje? Je weet ondertussen (hopelijk) wel al dat niet alles rond uiterlijk draait. Je moet natuurlijk wel op iemand vallen, maar dat is niet het belangrijkste! Er zijn bepaalde kenmerken die een goed vriendje zou moeten hebben en wij sommen die voor je op! Het is natuurlijk niet allemaal zo zwart-wit, maar het is een begin.

1. Kleine dingen die tonen dat hij om je geeft

Relaties draaien niet om dure cadeaus en hoeveel je vriendje voor je betaalt. Dat lijken misschien wel relationship goals door wat je soms ziet op social media, maar dat is niet de realiteit. Het is natuurlijk leuk als je een boyfriend hebt die zo’n dingen kan betalen en dat wil doen voor je, maar dat hoeft niet. Het zit ‘m in de kleine dingen die iemand voor je doet. Zoals een koekje meebrengen, omdat hij weet dat je cranky bent als je honger hebt. Of een lief sms’je dat hij stuurt terwijl je op school bent. Geld maakt niet gelukkig, remember?

2. Discussies moeten uitgepraat worden

Door niet uitgeprate argumenten ontstaat er afkeer tegenover elkaar en dat zorgt voor relatiebreuken. Daarom is het belangrijk dat jullie issues altijd uitpraten. Als je vriendje dat niet wil doen, heb je een probleem. Iemand die echt om je heeft, weet dat jullie erover moeten babbelen en probeert dat ook op een goede manier te doen. Hetzelfde verwacht hij ook van jou natuurlijk! Het lijkt niet veel, maar geloof ons, het maakt een groot verschil.

3. Niet kinderachtig doen over die tijd van de maand

Oké, we weten dat jongens nogal belachelijk kunnen doen als het gaat om maandstonden, maar dat zou niet mogen. Zeker niet als hij je vriendje is! Natuurlijk zullen jongens bij hun vrienden altijd wel speciaal willen doen. Maar als hij kinderachtig reageert – zelfs als jullie alleen zijn – omdat je je regels hebt, denk je toch eens beter na of hij écht wel zo goed is voor je. Als je zo’n vriendje hebt, praat er eens over als je alleen met hem bent en zie wat zijn reactie op je eerlijkheid is.

4. Respect voor meisjes én zijn ouders

Respect hebben voor vrouwen is een heel belangrijke kwaliteit bij een jongen. Let eens op de manier waarop hij praat over andere meisjes  – zoals z’n ex, z’n zus – want dat kan al heel wat zeggen over de manier waarop hij met girls omgaat. Als hij meisjes niet respecteert in het algemeen, hoeveel respect zal hij dan voor jou hebben? Hetzelfde geldt voor zijn ouders én zijn mama in het bijzonder. Dat hangt natuurlijk ook af van zijn thuissituatie, maar als er geen reden voor gemeen gedrag is, dan zegt dat ook al veel.

5. Hij weet wanneer je je rot voelt

Jongens zijn natuurlijk vaak clueless op dat vlak en is daarom ook niet de allerbelangrijkste vereiste, maar het is wel van belang. Dat hij op het begin nog niet doorheeft wanneer je je down voelt, is ergens wel logisch. Jullie kennen elkaar dan ook nog niet zo goed. maar na enkele maanden daten zou hij de signalen toch al moeten beginnen kennen. Als hij dan boos wordt omdat jij je niet goed voelt, in plaats van je te troosten, is hij niet the right guy.

6. Hij is je number one fan

Net zoals jij hem steunt in alles wat hij doet, moet hij hetzelfde doen bij jou. Zeker momenten waarop je het moeilijk hebt en onzeker bent, is het belangrijk dat hij er is voor je en je motiveert. Heb je een moeilijke toets waarover je strest? Of heb je een belangrijke wedstrijd? Dan is hij er om je aan te moedigen!

7. Subtiele aanrakingen

Niet alle jongens geven graag affectie, zeker niet in het openbaar. Maar eens je hand aanraken of je porren in je zij zijn kleine dingen die heel schattig zijn en die veel willen zeggen. Het zijn die gebaren die meer tonen dan bijvoorbeeld je tongzoenen op straat…

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.