Home Love Daten 9 dingen die je leert tijdens je allereerste echte relatie

9 dingen die je leert tijdens je allereerste echte relatie

4. Een relatie is niet zoals in de films

allereerste relatie
© GUIVERG via Pexels

Je allereerste echte relatie is zowel het liefste, leukste en beste ding ter wereld, maar tegelijkertijd ook het hardste en meest hartverscheurende. Tijdens die fase in je leven leer je heel wat over jezelf en over wat je wil in iemand. Je beseft dan ook dat een relatie niet is zoals in de films. Wij sommen 9 dingen op die je sowieso hebt geleerd tijdens de rollercoasterrit met je very first love.

1. Jezelf overtuigen dat alles goed gaat, ook al is het niet zo

Een eerste relatie wil niemand verpesten. Het is ook vaak de relatie waarin we naïef zijn en denken dat het forever zal zijn. Het kan natuurlijk wel, maar vaak is het niet zo. Daarom doe je er alles aan om ervoor te zorgen dat jullie samen blijven. Ook al werkt het niet meer. Zeker op een jonge leeftijd verander je constant en krijg je interesse in nieuwe dingen. Je zal je relatie steeds verdedigen tegenover vrienden en familie, maar tegelijkertijd ook beseffen dat het niet voor altijd is.

2. De liefde verklaren kan alles verpesten (of ook niet)

Dit is waarschijnlijk een van de spannendste momenten in een relatie: je gevoelens bekend maken aan de ander. Het kan het mooiste moment ooit zijn of net alles tussen jullie verpesten. Dat is het moeilijke aan feelings. Je weet nooit of de andere er hetzelfde over denkt. Omgekeerd kan ook natuurlijk. Je vriend(innet)je zegt dat hij van je houdt, maar jij bent er nog niet klaar voor om het terug te zeggen. We’ve all been there. En dat is een les die je leert uit je allereerste relatie!

3. Eerlijkheid duurt het langst

We weten dat het niet altijd gemakkelijk is om eerlijk te zijn tegen de persoon van wie je houdt. Je wil hen niet kwetsen of voor problemen zorgen. Toch kan je het beste gewoon meteen eerlijk zijn. De waarheid komt toch altijd uit!

4. Een relatie is niet zoals in de films

We waren allemaal érg teleurgesteld toen we ontdekten dat een relatie helemaal niet is zoals in onze favoriete films en series. Maar dat wil niet zeggen dat relaties in real life niet fantastisch zijn! Het is gewoon niet altijd even gemakkelijk en romantisch als je je het voorstelde. Love is hard work!

5. Het is niet enkel you and him/her against the world

Het is vaak you, him/her, zijn/haar ouders, jouw ouders, jullie vrienden, exen… Noem maar op. Al die mensen kunnen impact hebben op jullie relatie en dat is iets dat je beseft tijdens je allereerste romance.

6. Je kan gevoelens niet forceren

Je kan iemand niet verplichten om van je te houden. Bij de ene blijft dat verliefde gevoel hangen, bij andere verdwijnt het na een paar maanden. En als jij degene bent die nog gevoelens heeft, kan dat heel heartbreaking zijn. Toch kan je de andere niet forceren om gevoelens te hebben voor je. Hoe pijnlijk het ook voor je is …

7. Je beste vriend, maar niet je enige vriend

Het is niet omdat je nu een relatie hebt alleen nog maar met je lief kan omgaan. Zorg ervoor dat je nog steeds voldoende aandacht geeft aan je vriendenSisters before misters!

8. Personen kan je niet veranderen

Als je in je allereerste relatie je liefje probeerde te veranderen, in de hoop dat het beter zou gaan tussen jullie, weet je ondertussen wel dat dat niet kan. Je kan niemand veranderen. Als het niet werkt door wie jullie zijn als persoon, zal het ook nooit lukken. Jij mag jezelf voor niemand veranderen en dat geldt dus ook voor anderen.

9. Jaloezie kan alles verpesten

Vertrouwen is één van de belangrijkste eigenschappen in een relatie. Zonder vertrouwen is er niets om op te bouwen. Dat zorgt dan ook voor jaloezie en dat kan alles voor jullie verpesten!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.