Home Love 9 signalen dat jij nog niet klaar bent voor de eerste keer

9 signalen dat jij nog niet klaar bent voor de eerste keer

4. Je durft niet openlijk over het onderwerp te praten

eerste keer
© Getty

De eerste keer is iets waar alle meisjes aan denken en zich zelfs wat zorgen over maken. De ene is er dan ook eerder klaar voor dan de andere. Er staat geen leeftijd op wanneer je klaar bent voor seks. Daarom moet je dus zelf aanvoelen hoe jij er tegenover staat. Vraag je je af of jij ready bent? Om je op weg te helpen, geven wij 9 signalen die zeggen dat jij er nog niet klaar voor bent.

1. Je weet helemaal niets over soa’s

Als je nog nooit gehoord hebt van het woord soa of geen idee hebt wat het is, ben je helemaal niet voorbereid! Een soa is een seksueel overdraagbare aandoening en wordt dus overgedragen door seksueel contact. En daarmee bedoelen we élk seksueel contact. Je kan van zowel vaginale als anale seks, maar ook van voorspel, zoals pijpen en beffen, een ziekte krijgen.Daarom is het belangrijk om altijd een condoom te gebruiken, ook al ben je aan de pil. Er zijn veel verschillende soa’s en elke ziekte heeft dan ook andere symptomen. Je informeert je dus beter goed voor je aan seks begint!

2. Iedereen doet het, dus jij ook

Slechte mindset, girl! Doe nooit, maar dan ook nooit iets omdat de rest het ook doet. De keuze om voor de eerste keer seks te hebben, kan alleen jij maken. Doe het alleen omdat jij het echt wil. Niemand anders mag die keuze beïnvloeden. Als je het doet om erbij te horen, zal je daar gegarandeerd spijt van krijgen. Seks hebben zodat je het achter de rug hebt, is een slechte reden om je maagdelijkheid te verliezen!

3. Je bent helemaal niet van plan om anticonceptie te gebruiken

Als je er zelfs nog niet aan gedacht hebt om condooms te kopen of om bij de dokter langs te gaan voor andere anticonceptie, is dat geen goed teken. Je moet ervoor zorgen dat je voorbereid bent vóór je eerste keer. Achteraf is wat te laat hè? En als je van het idee bent dat de jongen condooms moet kopen, think again. Oké, hij heeft in principe wel de verantwoordelijkheid, maar niet alle jongens nemen die! Neem dus beter zelf je voorzorgen, koop condooms en vraag anticonceptie aan je huisarts. Dubbele bescherming natuurlijk, want zoals we al zeiden, een condoom en de pil zijn niet 100 procent betrouwbaar. Better safe than sorry!

4. Je durft niet openlijk over het onderwerp te praten

Sla je al in paniek als je het woord seks of piemel nog maar hoort? Of moet uitspreken? Hoe ben je dan van plan om dan ook (letterlijk) in aanraking te komen met het onderwerp? Dit is een teken dat je er nog niet klaar voor bent. En dat hoeft ook niet. Alles op z’n tijd!

5. Je vriendje wil het heel heel graag, maar jij niet

Zoals we daarnet al zeiden, ben jij de enige die jou kan en mag overtuigen om je maagdelijkheid te verliezen. Laat je niet beïnvloeden door je vrienden, maar ook niet door je vriendje! Als hij er klaar voor is, maar jij nog niet, moet hij wachten. Als hij een goede jongen is en het waard is, zal hij het begrijpen en wachten. Blijft hij zagen en je pushen, zeg hem dan dat je er niet klaar voor bent en dat het niet oké is dat hij je probeert onder druk te zetten!

6. Het is meer dan alleen stress

Iedereen is wel een beetje nerveus voor haar eerste keer. Dat is normaal. Maar als je echt in paniek slaat of je wordt oncomfortabel bij het idee alleen al, is dat niet meer gewoon stress. Als je denkt aan je first time moet je beetje stressy zijn, maar ook super excited. Het is een mijlpaal in het leven en dat moet ook zo voelen. Het mag niet aanvoelen als iets beangstigend of vies.

7. Je vertrouwt je vriendje niet

Heb je serieuze trust issues in je relatie? Dan los je die beter eerst op voor je met hem naar bed gaat. Als je het gevoel hebt dat hij niet trouw is of dat hij niet oprecht interesse heeft in je, verlies je beter je maagdelijkheid niet aan hem. Als je een slecht gevoel hebt erover, luister daar dan ook naar! Niemand weet het beter dan jij zelf. Trust your gut!

Hmmm, are you?

8. Je hebt ongelooflijk hoge verwachtingen

En daar is in principe niets mis mee. We hebben het allemaal, zeker als het aankomt op onze first time. Maar we spreken uit ervaring als we zeggen dat die verwachtingen hoogstwaarschijnlijk niet worden ingelost. Je eerste keer hoort met iemand te zijn die jou echt graag ziet en jij hem. Toch wil dat niet automatisch zeggen dat het perfect zal zijn. Bij veel meisjes doet de eerste keer pijn, bij anderen is het gewoon een groot awkward gedoe en bij nog anderen is het gewoon echt niet leuk. Natuurlijk hebben ook veel meisjes wel die perfecte eerste keer, maar dat wil niet zeggen dat dat automatisch zo zal zijn bij jou. Het hangt allemaal af van de juiste persoon, het juiste moment, de juiste plek, maar ook je eigen lichaam. Je hoeft natuurlijk niet het slechtste te verwachten, maar denk ook niet dat het zal zijn zoals de eerste keer tussen Toby en Spencer in ‘Pretty Little Liars. Awww, trip down memory lane

9. Je bent heel heel hééééél onzeker over je lichaam

Ben je al onzeker en beschaamd als je vriendje je in bikini ziet en probeer je dan je lichaam constant te verbergen? Hoe denk je dan dat je je zal voelen als je he-le-maal naakt voor hem staat? Het is oké om onzeker te zijn. Iedereen is het weleens. Zeker als het aankomt op je lichaam. Maar als je zelfs nog niet kan aan denken om intiem te zijn, omdat je je lichaam niet mooi vindt en bang bent dat hij zal afknappen op je, neem je toch beter een stap terug.  Je moet eerst comfortabel zijn met je lichaam en je goed voelen over jezelf voor je je volledig bloot kan geven aan iemand.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.